Lindsay Lohan'in GTA V Davası Sonuçlandı!

Lindsay Lohan'in GTA V Davası Sonuçlandı!

Lindsey Lohan, 2014 yılında kendi fotoğrafının ünlü aksiyon oyunu Grand Theft Auto 5'te kullanılması gerekçesiyle Rockstar'ı dava etmişti

A+A-

GTA V büyük bir oyun. 2013'te eski nesil konsollara, 2014'te yeni nesil konsollara ve 2015'te PC için çıkmasına rağmen her seferinde en dikkat çeken oyun olmayı başardı. Elbette bu zamanlı çıkışlar Rokstar'ın büyük bir pazarlama stratejisiydi, böylece IP tam üç yıl üst üste gündemi işgaledebilmişti.

Tarihlerimizi 2014 yılına alalım. GTA V'in başarısını oturup, bir kez daha uzun uzun konuşmaya gerek yok. İçerdiği sert içerik ve nükteli anlatımı nedeniyle birçok şirket ve ünlü ismin tepkisini toplamıştı. Rockstar, GTA V yüzünden dava yemeye yabancı bir firma değil ama içlerinden biri gerçekten çok ön plana çıkmıştı.

Lindsay Lohan ve Lancey Jonas benzerliği

Ünlü oyuncu ve şarkıcı Lindsay Lohan, GTA V kapağında kendi fotoğrafının kullanılması gerekçesiyle Rockstar'ı dava etmişti. Lindsay Lohan kendi görüntüsünün oyunun promosyonlarında kullanıldığını iddia etmiş ve mahkemeye başvurmuştu.

Davanın bu kadar uzun sürmesini beklemiyorduk. İşi uzatan, Lindsay Lohan'ın aman vermez tavrı ve Rockstar'ın ünlü oyuncuyu "Dikkat çekmek istiyor!" tarzında suçlaması oldu.

Lindsay Lohan aynı zamanda oyun içerisindeki paparazzi görevlerinden birinde kendisinin kullanıldığını da dava dosyalarına eklemişti. LanceyJonas isimli karakter kendisiydi ve bu durum kişisel hakların ihlali demekti.

Dava süresi sona erdi ve sonuç tahmin ettiğimiz gibi Rockstar lehine oldu. Lindsay Lohan'ın iddianamesi sadece bir iddia olarak kaldı ve jüri gerçek isim ve görünüşlerin kullanılmaması nedeniyle davayı düşürdü. Anlaşılan ünlü oyuncunun 2000'lerin başındaki popülerliğini kazanmak için çok daha başka şeyler yapması gerekecek.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.