Makine Mühendisi Sarıca açığa alındı

Makine Mühendisi Sarıca açığa alındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde 25 yıldır çalışan Makine Mühendisi Mehmet Sarıca açığa alındı.

A+A-

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri ve TÜM-BEL SEN Denizli Şube Başkanı olan Mehmet Sarıca Denizli Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden uzaklaştırıldı.

Mehmet Sarıca’nın açığa alınmasını TMMOB sert dille eleştirdi.  Konuyla ilgili açıklama yapan ve sosyal medyadan paylaşan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, bu açığa alınmanın keyfi bir uygulama ve bunun bir cadı avı olduğunu belirtti. Mehmet Sarıca’nın derhal görevine iade edilmesini söyleyen Çakar,  15 Temmuz’dan beri darbe ve darbecilerle bir alakası olmayan ilerici, demokrat kişilerin de bir cadı avı ile işlerine son verildiğini belirtti.

Çakar, “Her daim darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran Odamız ve TMMOB üyesi meslektaşlarımıza yönelik cadı avına bir son verilmesi ve Mehmet Sarıca arkadaşımızın görevine iade edilmesi gerekmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, Mehmet Sarıca arkadaşımız ve Denizli Şubemiz ile dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyor, hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını istiyor, yanlış ve mesnetsiz açığa almanın durdurulmasını ve kendisinin derhal görevine iade edilmesini istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.