Manisa'yı Sokağa Döken Deprem

Manisa'yı Sokağa Döken Deprem

Saat 11.26'da merkez üssü Manisa'nın Akhisar İlçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

A+A-

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre; dün saat 11.26'da, merkez üssü Akhisar olan yerin 6.5 kilometre derinliğinde 5 büyüklüğündedeprem meydana geldi. Deprem, İzmir kent merkezi ile Foça ve Ödemiş'te hafif şekildi hissedildi.

AFAD "4,6" OLARAK DUYURDU

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Veri Merkezi, depremin büyüklüğünü 4,6 diye duyurdu. AFAD, depremin derinliğini ise 22,92 km olarak açıkladı.  Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Veri Merkezine göre 11.26'da Akhisar'da gerçekleşen deprem Manisa, İzmir ve çevresinde hissedildi. Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, depremi ilçe merkezinde şiddetli biçimde hissettiklerini ve ekiplerin hemen hasar tespit çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi. İlk bilgilere göre depremde can kaybı ya da yaralanan olmadığını ifade eden Peker, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok, maddi kayıp var mı diye tespit başlattık. Vatandaşlarımızın bu güzel bayram gününde soğukkanlı olmasını rica ediyorum. Geçmiş olsun." dedi. Bu arada, 11.26'daki depremin ardından 2 büyüklüğünde 3 artçı daha oldu. Deprem, İzmir'in yanı sıra Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de de hissedildi.  

İKİNCİ DEPREM

AFAD, Merkezüssü Manisa’ nın Akhisar ilçesinde saat 12.29'da 4.5 büyüklüğünde  bir deprem daha meydana geldiğini bildirdi.

YÜZEYE YAKIN OLDUĞU İÇİN ÇOK HİSSEDİLDİ

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Zafer Akçığ, depremin yüzüye çok yakın olduğu için çok hissedildiğini söyledi. Prof. Dr. Akçığ, Manisa Akhisar’da aktif faylar olduğunu belirterek, "Ben İzmir Bostanlı’da yaşıyorum evde çok hissettim. Çünkü çok derinde değil yüzeye yakın. 5 de orta büyüklükte bir deprem. Akhisar’da aktif faylar var. Bunlar olağan depremler. Panik yok" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.