Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu İstanbul'da

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu İstanbul'da

Kırım Tatar Türkleri'nin Lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu İstanbul'da

A+A-

TKÜUGD Kırım Tatar Türkleri'nin Lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu İstanbul'da olduğunu açıkladı. Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Türkleri Derneğini ziyaret etti. Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu dernek yönetimi ve Kırım Türkleri ile bir araya gelerek Kırım ve bölgede yaşanan sıcak gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da Kırım Türkleri Derneği konferans salonunda katılımcılara konuşan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu''İki ay içerisinde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde Kırım ile ilgili önemli kararlar alındı.Rusya orada ilk kez  işgalci olarak gösterildi.Çünkü işgalden sonra Rusya'nın oy hakkı alınmıştı.Rus delegasyonuda parlementoyu terk etmişti.Rusya 2.5 yıl Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisine dönmek için yoğun bir çalışma yürütsede bu olmadı.Kabul edilmedi.AKPM Kırım ile ilgili keskin bir karar alındı.İkinci başarımızda New York'te BM'de çalışmalarımız sonucu Rusya işgalci olarak gösterildi.BM Kırım Tatarlarına karşı yapılan cinayetler, şiddet, baskı ve haksızlıklar gündeme getirildi.Ondan sonra Uluslararası Mahkeme de Rusya'nın Kırım'ı işgali ve Ukrayna'nın doğusundaki durumu suç olarak kabul edildi''dedi.

Kırımoğlu Kırım'ın işgaline karşı verilen mücadeleyi anlatarak''Kırım'ı savaşla kurtarmak mümkün değil yarım ada şimdi askeri bir depo halinde Rusya'nın 40-60 bin civarında askeri varlığı var en son askeri teknolojiyi getirdiler.Sovyet zamanından kalan nükleer silah deposuna 6 yeni silah getirdiler.Bir savaş olsa orada bir silah patlasa yalnız Kırım'ı değil bölgeye zarar verir'' Kırım'ın bir silah deposu olduğunu söyledi.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu yaptırımların altını çizerek''Yaptırımlar ne kadar güçlü olursa sonuç o kadar iyi olur.Bu yaptırımlar ile Rusya geri kalacak ya da uygar ülkeler gibi kararlar alacak.Rusya'nın  yaptığı cinayetlerin hesabını vermesi lazım.Biz 2.5 yıl içinde Ukrayna olarak 9 bin 500 insan kaybettik.Bunların içinde 500-600 çocuk var.Maddi zararlar milyarlarca dolardır.Yine Rusya'da en son yapılan seçimlerden dolayı ABD ve AB itirazlar geldi.Çünkü işgal edilen Kırım'da seçim oldu.Kırım'da seçilen milletvekillerine yasaklar konuldu.Durum çok umutsuz değil'' dedi. Kırım Tatar Türkleri'nin Lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı.Kırım Tatar Türkleri'nin lideri daha sonra İstanbul'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.