PAÜ'DE ki Bu İddialar Doğruysa...Vahim!

PAÜ'DE ki Bu İddialar Doğruysa...Vahim!

Üniversitelerde iki yılda bir yapılan öğrenci konsey seçimlerine Pamukkale Üniversitesinde gölge düşürüldüğü iddia ediliyor.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi'nde Rektöre ve yönetimine baskılar uygulanıp kendi siyasi görüşünü temsil eden öğrencilerin seçimi kazanabilmesi adına senatodan karar çıkarttırıldığı, bu kararla birlikte yasal olmayarak adaylık başvuru süresinin uzatıldığı ve adaylık kriterlerinin tamamen değiştirilerek AKP gençlik kolları üyelerinin aday olmasının önünün açıldığı iddiası olduğu,aynı zamanda öğrencilerin web üzerinden interaktif oy kullandığı bu seçimlerde anlık seçim sonuçlarının AKP’li adaylara bildirildiği ve buna göre çalışma yürütüldüğü gelen bilgiler arasında yer alıyor. Birçok bölümde çok küçük farklarla seçimlerin sonuçlanması da bu bilgiyi destekliyor.

İDDİALAR KAYGI VERİCİ...

Farklı görüş ve topluluk mensubu birçok öğrencinin dile getirdiği bu iddialar ne yazık ki üniversite içerisindeki gerilimi tırmandırıyor. Demokrasinin kalbi ve toplumumuza örnek olması gereken üniversitelerimizde böyle iddiaların yer bulması son derece kaygı vericidir.

15 Temmuz sürecinden sonra birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde rektörlük eliyle öğrencilerin arasına nifak tohumları ekilmesi son derece yanlıştır. Konu ile alakalı bir çok öğrenci temsilciliklerinin rektörlüğü hedef alan protestolarının olacağı aldığımız bilgiler arsındaır.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.