Siber Saldırılar Tavan Yaptı!

Siber Saldırılar Tavan Yaptı!

15 Temmuz sonrasında artan siber saldırılar şirketleri alarma geçirdi. Dev bir market zincirinin POS cihazları devre dışı kalırken hacker olayı çözmek için 1 milyon dolar istedi. Sorun Türkiye'de 250 bin TL'ye çözüldü.Kaynak: Siber saldırılar tavan yaptı

A+A-

Türkiye’de 15 Temmuz sonrasında siber saldırılarda ciddi bir artış yaşandı. Dev firmalar bunun ardından Siber risk poliçesi satmaya başladı. 1 milyon dolar ile 10 milyon dolar arasında teminat yatırarak yaptırılan siber risk sigortalarını Türkiye’de şu an için sadece AIG ve ACE adlı sigorta şirketleri yapıyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Sistem şöyle işliyor: Sigorta şirketi 4 ayaklı bir risk poliçesi satıyor. Bunun ilk ayağında klasik sigorta gibi siber saldırı sonrası oluşan zarar sigorta şirketi tarafından tanzim ediliyor.

Daha sonra sigorta poliçesini satan şirket hackerlara karşı bünyesinde olan ‘beyaz hacker’ları devreye sokarak sorunu çözüyor ve saldırıya uğrayanların internet altyapılarını tekrar kullanılabilir hale getiriyor.

Daha sonra işin halkla ilişkiler aşaması başlıyor. Sigorta şirketinin elinde olan PR ekibi saldırırın etkilerininin nasıl yansıtılması gerektiği konusunda firmaya danışmanlık veriyor.

Son olarak da işin hukuki altyapısı gündeme geliyor. Sigorta şirketinin sağlayacağı alanında uzman avukatlar bu saldırı sonrası sorumluların nasıl bulunması gerektiğine eğiliyor. Türkiye’de dört hukuk bürosu bu çerçevede firmalarla çalışıyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.