Sorularımız Cevapsız Bırakıldı!

Sorularımız Cevapsız Bırakıldı!

Kamu Bankalarının Kira Bedelleri Cevapsız Bırakıldı.

A+A-

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kamu bankalarının ve mali-finansal yönetimini üstlenen kurum kuruluşlarının ödediği kira bedellerini sordu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtı eksik halde ve “banka-müşteri sırları” kapsamında  sayarak verdi. Şimşek, Hazine’nin İstanbul Beyoğlu’ndaki bir binanın 4 katı için yıllık 420 bin Lira kira ödediğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TC Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, TC Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nın ödediği yıllık kiralar konusunda sadece Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı hesapları için net yanıt verebildi.

Merkez Bankası’nın tüm mülklerinin kendisine ait olduğu belirtilirken, Hazine Müsteşarlığı’nın ana binasının Maliye Hazinesine kayıtlı olduğu, bağlı kuruluşlar olan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün ise kendi mülklerini kullandığı açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Hazine Kontrolörleri Kurulu İstanbul Grup Başkanlığı’nın Beyoğlu’nda kullandığı binanın Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’ye ait olduğunu ve bu binanın 4 katında kiracı olan Hazine’nin 2016 yılında toplam 420 bin 911 Lira kira ödeyeceğini açıkladı. Şimşek, Hazine’nin Halk GYO AŞ’ye Ocak-Mart döneminde, 4 katın kirası için aylık 34 bin 103 lira ödediğini, Nisan ayından itibaren ise aylık kiranın 35 bin 400 Lira’ya yükseldiğini açıkladı.

Türkiye genelinde toplam 1787 şubesi olduğu açıklanan TC Ziraat Bankası’nın ve Türkiye Halk Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nın ödediği yıllık kiralar ise 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 73 ve 159 uncu maddeleri kapsamında, “banka ve müşteri sırrı” gerekçe gösterilerek açıklanmadı.

Önerge ve yanıtı:

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/yazili_sozlu_soru_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=196976

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

TBMM Yeni Halkla İlişkiler Binası Oda No. 4038 ANKARA

Tel.: 03124205654-55

Faks:03124202133

Cep: 05322173848

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.