Tek Kelimeyle Mükemmeldi...

Tek Kelimeyle Mükemmeldi...

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleni başladı. Şölene katılan ünlü şairler birbirinden güzel şiirlerini Denizlililer için okudu.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2’ncisini düzenlediği Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleni, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde başladı. Geceye Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, protokol üyeleri, şairler ve vatandaşlar katıldı. Şairlerin tek tek tanıtılarak başladığı gecede; Türkiye ve Türk dünyasından Denizli’ye gelen ünlü şairler, en güzel şiirlerini kendi yorumlarıyla Denizlililer için okudular.

 

Büyükşehir’den sanata destek

 

Yaren Şairler Şöleni Onur Konuğu Bahattin Karakoç’un şiiri ile başlayan gecede, Büyükşehir Belediyesi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukcu, Denizli’nin şiir gibi bir şehir olmasını istediklerini belirterek, “Başkanımız Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanımız Ali Değirmenci bizleri sahiplendiler. Kendilerine sizlerin huzurunda teşekkürleri sunuyorum” dedi. Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ise, “Şiir yoksa nefes yoktur, nefes yoksa hayat yoktur. Bu yüzden Denizli’ye niye Denizli demişler, şiiri bu kadar sevdiği için. Bu kadar nefes bu kadar güzellikler burada olduğu için” dedi.

 

Vatandaşlardan büyük alkış

 

Aşk, vatan sevgisi, gurbet gibi pek çok konuda yazılan şiir dinletilerinin yapıldığı gecede, usta şairler sevilen eserlerini okudu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte beğeniyle dinlenilen şairler uzun süre alkışlandı. Gecenin sonunda protokol üyeleri sahneye çıkarak şairlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.