Tek Kollu Müzisyenin Mucizesi!

Tek Kollu Müzisyenin Mucizesi!

Aslen Sivas Şarkışlalı olan ve tek kolu ile mucizeler yaratan müzisyen Fedai AYDIN Denizli'de.

A+A-

8 Asır geçik denizlinin çal ilçesi Aşağıseyit mahallesinde yapılmakta olan sudan koyun geçirme geleneği şenliğine davet edilen sanatçı Fedai Aydın ile yaptığımız kısa bir söyleyişinde bir drama da tanık olduk.


30 yıldır Ankara'da ikamet ettiğini söyleyen Aydın. Ankara'da 1991 yılında gittiği bir köy düğününde ateşli bir silah ile yaralanıp sol kolunu kaybeden Fedai Aydın, kendi değişiyle engelli olduğunu söyledi.Müzisyen Fedai Aydın sol kolunu kaybettikten sonra çok sevdiği müziği bırakarak hayata küstüğünü ifade etti.Dostlarının ve arkadaşlarının tekrar müziğe dönmesi için yaptığı baskı sonuç verdi ve müziğe geri döndü.  Sanatçı Fedai Aydın tek kolu ile Ney, kaval, Dilsiz kaval, profesyonel kamış ney ve bir çok nefesli sazlar imalatına başladı.Ders verdiği ve yüzlerce öğrencisinin olduğunu belirten müzisyen Fedai Aydın'ı şimdi kendi sözleri ile hayat hikayesini dinleyeceksiniz. T.C Kültür Bakanlığı Sivas  Şarkışla  yöresel sanatçı ünvanına da sahip.


Denizli 15 Temmuz Meydanında kendisiyle yapmış olduğumuz röportaj'da Özay Gönlüm'ün bir türküsü ile Denizli'ye ve Denizli'nin misafirperverliğine karşılık Özay Gönlümün bir türküsü ile teşekkür etti


AKİSHABER ÖZEL

Haberin Videosu Aşağıda

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.