Ülkemizi Adalet Ayakta Tutar

Ülkemizi Adalet Ayakta Tutar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, ülkeyi ayakta tutabilecek tek unsurun Adalet olduğunu söyledi.

A+A-

Yeni Adli Yılın açılışı nedeniyle mesaj yayınlayan MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip Adalet ve hukukun toplumların olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Adalet sisteminin olmadığı ya da aksayarak işlediği bir ülkede, ne gelişmişlikten ne de kalkınmadan bahsedilemez. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde, ülkemizi ayakta tutabilecek tek unsur Adalettir.Ülkemiz 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışma ile karşı karşıya kaldı. Kamuda örgütlenen FETÖ terör örgütü yüzünden, yüzlerce şehit verdik. Çeşitli kuruluşlarca yapılan “Yargıya Güven” araştırmalarının sonuçları, maalesef içler acısıdır. Adalet sisteminin bağımsızlığının ve tarafsızlığının korunabilmesi için; Anayasamız ve yasalarımız, tam ve eksiksiz olarak işletilmelidir” dedi.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

İnsanların en fazla ihtiyaç duyduğu ögenin adalet olduğunun altını çizen Garip, “Hayatımızın her alanında hukukun üstünlüğünün gözetilmesi, bireyler arasındaki ve toplumsal sorunların anayasa ve kanunlara bağlı olarak tarafsız bir şekilde çözülmesi toplum düzeninin kargaşasız bir şekilde devam etmesi için son derece önemlidir. İnsanların hayatta en çok ihtiyaç duydukları öge şüphesiz ki adalettir. Adaletin tarafsız ve haklı bir şekilde gecikmeden ve zamanında yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunların sağlanabilmesi için yargıya ve çalışanlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemesi, sahip olunan güç ve nüfuz kullanılmamalı hatta adaletin haklı tecellisi için herkesin üstüne düşen vazifeyi yerine getirmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, barış dolu, huzurlu, hak ve hukukun üstün olduğu nice yarınlara, yeni adli yılımızın vesile olmasını temenni ediyor, hakim, savcı, avukat meslektaşlarımın ve tüm adli çalışanlarımızın yeni adli yılını kutluyorum” diye konuştu.

MESUT GÜLER

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.