Hain Saldırı : 5 Şehit 11 Yaralı

Hain Saldırı : 5 Şehit 11 Yaralı

Hakkari ve Siirt'te PKK'lı teröristlerin hain saldırılarında 5 güvenlik görevlisi şehit oldu, 11 kişi yaralandı.

A+A-

Siirt ve Hakkari'den gece vakti peş peşe kahreden haberler geldi. Siirt'te zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Hakkari'de ise Depin Polis Kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu, biri sivil 11 polis yaralandı.

 

SİİRT'TE UZAKTAN KUMANDALI HAİNLİK: 3 ASKER ŞEHİT

 

Siirt'te PKK'lı teröristler askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada yaralı askerlerin bulunduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Çatışmanın yaşandığı bölgeye havadan ve karadan birlikler sevk edildi. Hain saldırıda üç asker şehit oldu.

 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

 

Valilikten yapılan açıklamada, Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında, yeni Eruh yolu üzerinde Kayaboğaz köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında teröristlerce önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askerin şehit olduğu belirtildi.

 

Olay yerine jandarma özel hareket ve olay yeri inceleme timlerinin sevk edildiği ifade edilen açıklamada, teröristlerin yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

 

HAKKARİ'DE BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

 

Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis kontrol naktasına saat 22.30 sıralarında PKK'lı teröristler bomballı araçla saldırıda bulundu. Şiddetli patlamanın ardından teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

 

AĞIR YARALI 2 POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

 

Polislerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaşanan patlama ve çıkan çatışmada 2'si ağır 12 polis ile 1 sivil yaralandı. Ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polislerden 1'nin ameliyata alındığı, 3'nün ise ayakta tedavi edildiği belirtildi. Bu arada bölgeye sevk edilen çok sayıda güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

 

Tedavi altındaki ağır yaralı iki polisin şehit olduğu haberi geldi. Biri sivil, 10'u polis, 11 yaralanının ise hastanede tedavileri devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.