Haklıyız Hayır'lısıyla Kazanacağız

Haklıyız Hayır'lısıyla Kazanacağız

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "yeni devlet kurma, eyalet sistemine geçme ve 2019'da yeni anayasa yazma" girişimlerinin bu anayasa paketinin gizli mutfağını ortaya koyduğunu belirtti.

A+A-

Arslan "Bu anayasa paketini yazanlar, ne yazık ki mecliste değil, sarayda yuvalanmış birkaç koltuk sevdalısıdır. Mecliste sorduğumuzda yazarı belli olmayan bu paketin sahipleri yeni yeni ortaya çıktı ve her biri Türkiye üzerindeki tehlikeli senaryosunu, masa başındaki toplum mühendisliği projelerini itiraf etmeye başladı." ifadesini kullandı. 

"Başdanışmanlardan Mehmet Uçum yeni bir devlet kurmaktan, Şükrü Karatepe eyalet düzeninden söz açarken bu anayasanın gizli ajandasını gözler önüne sermiştir. Reha Denemeç, evet çıkarsa 2019’da yeni anayasa yazılacağını söylemiş, böylece içinde eyalet düzeninden cumhuriyetin adına, hanedan düzeninden şeri kurallara kadar cumhuriyetin tüm kazanımlarını çöpe atmaya cüret eden bir kadronun mutfağı açığa çıkmıştır." diyen Milletvekili Kazım Arslan, "Bu anayasa paketi son haftalardaki çıkışlarla beraber, 2019 öncesinin itirafnamesine dönüşmüştür." iddiasında bulundu. 

16 Nisan'ın özgürce karar verilecek son seçim olacağını belirten CHP Milletvekili Kazım Arslan "Milletini seven, Türklüğe sahip çıkan, cumhuriyet değerlerine tutkulu olan her vatandaşımızın sandıkta Hayır demesi ve 2019’da cumhuriyetten rövanş almaya kalkacak bu dar kadrolara, bu azınlık gruba karşı çoğunlukta olduğunu göstermesinin tam zamanıdır." dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın yazılı açıklaması şöyle:

DEVLET OLANAKLARI PERVASIZCA HARCANDI

Aralık ayından bugüne, dünyada eşi benzeri olmayan bir ucube hükümet sistemini bize başkanlık diye yutturmaya kalkan 5 aylık süreç, toplumun geniş kesimlerinde karşılık bulmadı, bulamayacak. Millet, cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkacak, "HAYIR" diyecek. Bunu memleketi, milleti ve çocuklarının geleceği için yapacak.

Devletin tüm olanaklarını hesapsızca harcayan, tüketen, kuvvetler ayrılığını silmek ve meclisi, yargıyı denetimi altına almak için hazine, bütçe, Varlık Fonu, örtülü ödenek musluklarını kampanyaya akıtan bu kibirli siyaset, tarihte görülmemiş bir iftira ve yalan kampanyasına ev sahipliği yapmıştır. Şimdiye kadar devletin ve belediyelerin olanakları hiç bu kadar pervasızca harcanmamıştır.

POLEMİKLERDEN UZAK DURDUK, ANAYASA PAKETİNİ KÖY KÖY ANLATTIK

Partinin devlete egemen olması, hakim ve savcıların tek adamın talimatına uydurulması, meclisin gerekçesiz feshedilebilmesi için hazırlanmış bu paketi biz millete madde madde anlattık ama “evet” tarafı bir gün olsun bu paketin iç yüzünü tartışamadı ve anlatamadı. 

Kişiselleştirilen konuşmalarla, belaltı dedikodularla, asılsız belgelerle “Hayır”ın tüm polemiklerden uzak duran, haklıların kazanmasına odaklanan çizgisini değiştirmek için çok uğraşıldı ama başarılamadı. "Ey Kılıçdaroğlu" diye başlayan sözleri, "HAYIR" kampanyamızı siyasi polemik zeminine çekemedi, biz de müsaade etmedik. Çünkü bu bir iktidar seçimi değil ,bu rejim değişikliğinin oylanmasıdır. Halkımız da bunun bilincine varmıştır ve "HAYIR"diyecektir.

BU SON ÇIKIŞTIR, KAÇIRMAYALIM

Milletimize bir kez daha gururla söylüyoruz:

Bu özgürce tercih yapacağımız son sandıktır. Çocuklarımızın geleceği için esaslı karar vereceğimiz son çıkış kapısıdır. Bu referandum kendi kaderimizi tayin edeceğimiz, kazanımlarımıza sahip çıkacağımız, fikrimizin sorulacağı son seçim olacaktır. Buradan "Evet" çıkarsa, sonraki her seçim göstermelik bir sandıktan ibaret olabilir. Bu kadar yetkiyle donatılmış bir cumhurbaşkanının ülkeye nefes aldırmayacağı, partisinden olmayana her türlü etiketi yapıştıracağı, Düziçi Belediye Başkanı gibi, oy vermediğinizde sizi işten çıkaracağı, tehditlere boğacağı açıktır.

ASIL NİYET BELLİ OLDU... DANIŞMANLARDAN AL HABERİ

Cumhurbaşkanı Danışmanları eyalet kurulmasından, yeni devlet kurulmasından bahsetmişler ama sandık sonuçları sayesinde bu açıklamalarının altında kalacaklardır.

Dünyadaki başkanlık sistemleriyle hiç ilgisi olmayan, anayasaya uymayan şahsa anayasayı uydurmaya yarayan bu değişikliğe “Hayır” demek, siyasi iktidara sınırlarını kalın çizgilerle çizmektir, "ülkeye zaman kaybettirmeyin, boşuna para harcamayın" düşüncesini hatırlatmaktır. Sınırsız harcamaların sona ermesi için, hesap vermekten kaçan yönetimlerin kendine çekidüzen vermesi için, “ben yaptım oldu, meclisi feshettim tatil oldu” mantığının terk edilmesi için, devlette tek sesliliğin değil ortak aklın hakim olması için, tarafsız yargının kurulması için bu referandum hayati değerdedir.

Bu anayasa paketini yazanlar, ne yazık ki mecliste değil, sarayda yuvalanmış birkaç koltuk sevdalısıdır. Mecliste sorduğumuzda yazarı belli olmayan bu paketin sahipleri ancak bu haftalarda ortaya çıktı ve her biri Türkiye üzerindeki tehlikeli senaryosunu, masa başındaki toplum mühendisliği projelerini itiraf etmeye başladı. Başdanışman Mehmet Uçum yeni bir devlet kurmaktan, Şükrü Karatepe eyalet düzeninden söz açarken bu anayasanın gizli ajandasını gözler önüne sermiştir. Reha Denemeç, evet çıkarsa 2019’da yeni anayasa yazılacağını söylemiş, böylece içinde eyalet düzeninden cumhuriyetin adına, hanedan düzeninden şeri kurallara kadar cumhuriyetin tüm kazanımlarını çöpe atmaya cüret eden bir kadronun mutfağı açığa çıkmıştır.

Bu anayasa paketi son haftalardaki çıkışlarla beraber, 2019 öncesinin itirafnamesine dönüşmüştür. Milletini seven, Türklüğe sahip çıkan, cumhuriyet değerlerine tutkulu olan her vatandaşımızın sandıkta Hayır demesi ve 2019’da cumhuriyetten rövanş almaya kalkacak bu dar kadrolara, bu azınlık gruba karşı çoğunlukta olduğunu göstermesinin tam zamanıdır. 

Biz haklıyız, biz her türlü imkansızlığa aldırış etmeyen, parti devleti gibi hareket eden bir güce karşı mücadele etmekten yılmayan onurlu milyonlarız. 16 Nisan’da vereceğimiz her hayırlı oy, bezirganların 2019 hesaplarını boşa çıkaracaktır.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.