Halterde Türkiye Şampiyonu Denizli'li

Halterde Türkiye Şampiyonu Denizli'li

Halter’de Türk Sporunun gelecek vaat eden Denizlili sporcusu Mehmet Avcıl, Okullar Genç Erkekler Türkiye Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldu. Milli takım kampında bulunan Avcıl, Nisan ayında Tayland’ta Dünya şampiyonasına çıkacak.

A+A-

Okullararası Halter Türkiye Şampiyonası geçtiğimiz günlerde Kayseri’de yapıldı. 85 kg’da podyuma çıkan Denizlili sporcu Mehmet Avcıl, koparmada 115 kg, silkmede ise 145 kg kaldırarak toplamda 260 kg ile Türkiye Şampiyonu oldu.

 

AVCIL’IN YÜKSELİŞİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

17 yaşında olan Mehmet Avcıl, Anafartalar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi. Halterle tanışalı henüz 2 yıl olmasına rağmen hızlı bir yükseliş gösteren milli sporcu, ilk altı ayda milli takıma seçildi. U15 silkmede 120 kg olan Türkiye Rekorunu elinde bulunduran Mehmet Avcıl, geçen sene beş Avrupa ülkesinden sporcuların katıldığı Uluslar arası Halter Şampiyonasında yine 85 kg’da şampiyon olmuştu.

Milli takım kampında bulunan Avcıl, Nisan ayında Tayland’ta gerçekleşecek Dünya Şampiyonasında altın madalya için podyuma çıkacak.

 

ANTRENÖR COŞKUN KEŞFETTİ

Anafartalar Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni olan Ferhat Coşkun, genç sporcuyu iki yıl önce keşfederek halter sporunun inceliklerini öğretti. Mehmet Avcıl’ın azimli ve gayretli bir karaktere sahip olduğunu belirten Coşkun, başarıların devamının geleceğine inanıyor. Antrenör Ferhat Coşkun şu an Bayanlar A Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Ankara’da kampta bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.