Hayatınızda görmediğiniz en ilginç bitki türleri...

Hayatınızda görmediğiniz en ilginç bitki türleri...

Dünya üzerinde birçok farklı türde bitki bulunmaktadır. Göze ve kulağa garip gelen bitkiler listesi oluşturduk.

A+A-

 

Maymun Yüzlü Orkide (Dracula simia)

 

Ekvator civarında bulunan bir orkide türüdür. Şekilde ve isminden de anlaşılacağı gibi maymuna benzemektedir. Diğer bir adı ise “ dracula simia ” dır. Her mevsim görülen bu çiçek şekil itibari ile birçok doğa ve çiçekseverin dikkatlerini üzerine toplamaktadır.

 

 

Güve Orkide (Phalaenopsis)

 

Mistik bir görünüme sahip olan bu orkide türü salepgiller familyasına aittir. Tropikal orkide türleri arasında yer alan bu bitki görüntüsü ile görsel bir şölen oluşmasına neden oluyor. Renk ve şekil itibarı ile harika bir ambiyans oluşturuyor bizler için. evimizde böyle bir orkidenin olması eve farklı bir atmosfer kazandıracaktır.

 

 

Çıplak Adam Orkidesi (Orchis Italica)

 

Görüntüsü ve ismi aslında çiçek hakkındaki tüm bilgileri ortaya koyuyor. İtalyan orkidesi olarak da bilinir ve Akdeniz orkidesi  türüdür. Fötr takmış İtalyan erkeklerine benziyorlar.  Mor sever kişiler için aslında harika bir çiçektir. Mor rengi ve değişik görünümü ile fevkalade  bir doğa harikasıdır.

 

 

Fahişe Dudağı (Psychotria Elata)

 

“ Öpücük dudağı ” da denilen bu çiçeğin ismini nerden aldığı açık bir şekilde ortadadır. Dolgun dudak görünümüne sahip olan ve kırmızı renkte olan bu çiçek Kolombiya, Kosta Rika, Panama ve Ekvador bölgelerinde yetişmektedir. Çoğunlukla Afrika kıtasında yetişen bir bitkidir. Görüntüsü farklı bir izlenim uyandırmaktadır insanda. böceklerinde dikkatini çeken bir renge ve görünüme sahip. böyle bir renk kimin dikkatini çekmez ki?

 

 

Dans eden kızlar (Impatiens Bequaertii)

 

Çıplak adam orkidesinden sonra neden kızlarında çiçeği olmasın ki :) dans eden kız şeklindeki bu çiçek insanda hoş bir nida bırakacak türde bir bitkidir. Görüntüsü ve renkleri itibariyle tatlı kız çocuklarını andırmaktadır.  balerin kızları hatırlatan bir görünüme sahipt. doğa harikası diye buna denir işte.

 

 

Yabanarısı Orkidesi (Ophrys bomybliflora)

 

Görüntüsü biraz ürkütücü olsa da yine de bir doğa harikası olarak karşımıza çıkmaktadır. Arıya benzeyen görüntüsü ile dikkat çeken bir orkide türüdür.

 

 

Welwitschia Mirabilis bitkisi

 

Odunsu bir bitkidir ve dünyanın en dayanıklı bitkisi olarak bilinir. Angola ve Güney Afrika bölgelerinde yaygın olarak rastlanılan bir bitkidir. Görüntü itibari ile çok yabancı olduğumuz bir türdür. Dallanmış şekildeki yapısı biraz korkutucu gelebilir. Ortalama ömrü 400-1.500 yıl kadar olarak bilinmektedir ve diğer bitkiler gibi suya gerek yoktur dur yaşaması için. 6 yıl kadar susuz yaşayabilir. Çöl soğanı da denilmektedir.

 

 

Kanayan Diş Mantarı (Bleeding Tooth Fungus


 

 

“ Şeytanın dişi “, ” çilek ve krema ” olarak da bilinen bir mantar türüdür. Diş eti kanamasına benzer görüntüsünden dolayı bu adı almıştır.  Değişik bir şekil yapısına sahip mantar familyasındandır.

 

 

Dionaea muscipula Venüs

 

Etobur bir bitkidir ve yaprakları sayesinde algıladığı böcek ve sinekleri avlar. Hassas yapıya sahip tüyleri sayesinde avını yakalar. Nesli tükenmeye yakın bitkiler arasında yer almaktadır. Mayıs ve ekim aylarında en çok büyüme oranına sahiptir ve yine nesli tükenen bitkiler arasında yer almaktadır. Evlerde ki sinekler ve böcekler için aslında çözüm yolu olarak düşünülebilir?

 

 

Desmodium Gyrans

 

“ Dans eden bitki ” olarak da bilinir. Yaprak hareketlerinin ritmik olması nedeniyle bu adı almıştır. Bitki duyduğu sesler karşısında yapraklarını oynatmaktadır ve büyüdükçe hareketlenme oranı da artar. Sulama ve güneş önemlidir bitki için. Aslında evde stres atmak ve eğlenmek için tercih edilecek bitkiler arasında olabilir. Moralimiz bozukken dans eden bir bitkinin varlığı bizi kendimize getirebilir kimbilir?

 

Güve Orkide


 

Porcupine Domatesi


Madagaskar'da yetişen bu bitki sivri ve zehirli olmasının yanında inanılmaz büyük bir hızla yayılıyor ve büyüyor.


 

Deniz anemonu mantarı


 

Mavi süt mantarı

Bebekgözü Bitkisi 


 

 Yuvarlak yer yıldızı mantarı

Mercan mantarı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.