Hayatınızı Kolaylaştıracak Öneriler

Hayatınızı Kolaylaştıracak Öneriler

İşte günlük yaşantınızda mutlaka kullanmak isteyeceğiniz önerilerimiz;

A+A-

Mutfakta işlerimizi kolaylaştıran bulaşık makinelerini hem temiz tutup hem de daha verimli kullanmanız mümkün..

İşte günlük yaşantınızda mutlaka kullanmak isteyeceğiniz önerilerimiz;

Bulaşık makinenizin üst kısmına patatesleri dizin ve durulamayı başlatın. İşlem bittikten sonra kirlerin gittiğini göreceksiniz.

Deterjan koyduğunuz bölmeye limon suyu koyun. Limonun asidi makinenizdeki lekeleri daha kolay çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Plastik kapak ve kenarlardan düşebilecek küçük eşyalarınızı tel örgü bir bezle makineye atarsanız size kolaylık sağlayacaktır.

Bulaşık makinenizin alt rafının altında çıkarılabilir bir tıkaç vardır; musluğun altında durulayabilir ya da yapışkan şeyleri havlu yardımıyla çıkarabilirsiniz.

Tıkacınızdaki küçük yapışmış kalıntı ve tortuları havluyla çıkarmanız zor olacaktır. Bunun için kullanmadığınız diş fırçanızdan yardım alabilirsiniz.

Sirke kir, kireç ve tortuları temizlemede harika bir çözümdür. Üst kısma 2 bardak sirke koyarak yapacağınız bu işlemde deterjan kullanmayın. Kurutmayı da kapatmayı unutmayınız.

Boraks, çamaşır sodası, tuz ve birkaç diğer malzemeyle evinizde bulaşık makineniz için tabletler yapabilirsiniz. Hem katkı maddesiz hem de daha sağlıklı olacaktır.

Bulaşık makinesine yerleştirmeden önce güveç çanağı gibi olan bulaşıklarınıza ön temizlik yapınız

Çatallar bir yana, kaşıklar bir yana olmak üzere dizerseniz makinenizi boşaltırken kolaylık olur. Bıçaklarınızı da ters dizerseniz çıkartırken görünmez kazalara sebep olmaz.

Basket, kep şapkalarınızı bulaşık makinesinde yıkarsanız şekli ilk aldığınız gibi olacaktır. Soğuk suyla normal yıkama işlemini seçiniz ve şapkayı üst rafa koyunuz. Kurutma işlemini kapatmayı unutmayınız, durulamadan sonra şapkayı çıkarıp açık havada kurumasını sağlayınız.

Makinenizi başlatmadan önce lavabonuza sıcak su dökerseniz, makine çalıştığında sıcak suyla başlayacaktır. Bulaşıklarınızın soğuk suyla temasını engelleyecek olan bu işlem, özellikle soğuk kış aylarında gerçekten çok önemlidir.

Hem çocuğunuzun oyuncaklarını dezenfekte edip hem de saç fırçalarınızı, terliklerinizi temizlemek mi istiyorsunuz? bulaşık makineniz size bu olanağı sunuyor.

Sünger, temizlik fırçalarınızı üst rafa dizerek steril hale getirebilir ve kirlerden arındırabilirsiniz. Sıcak suyla deterjan ile normal yıkamayı açabilirsiniz.

Bulaşık makinenizden kuruları çıkartırken ilk alt rafı çıkarmanızı tavsiye ederiz. Üst rafta içinde su kalmış bir bulaşığın alttakilerini etkilememesini sağlamış olursunuz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.