Hıdırellez Acıpayam'da Bir Başka Kutlanır!

Hıdırellez Acıpayam'da Bir Başka Kutlanır!

Acıpayam’a ilçesine bağlı Yeniköy mahallesinde geleneksel Hıdrellez yemeği ve sergi açılışı gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli'nin Acıpayam il.esi Yeniköy mahallesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan,  önceki dönem CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, siyasi parti temsilcileri,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özkan Sağun,  Mahalle Muhtarı Mehmet Biçer, okul müdürleri,  kursiyerler, Yeniköy  mahalle sakinleri  ve çevre mahallelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Baharın gelişinin müjdecisi olan Hıdrellez’in kutlanması ve sergi açılışının gerçekleştirildiği etkinlikte vatandaşlara yemekler ikram edildi.

Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Çok anlamlı ve güzel bir gün yaşadıklarını belirterek, ‘’ Bütün insanlarımız birlik ve beraberlik içerisinde, güzel bir kaynaşma örneği göstererek Yeniköy mahallemiz bu mutluluğu yaşıyorlar. Onların bu birliğine, beraberliğine ve mutluluğuna bizim de burada şahitlik yapmamız, onlarla birlikte olmamız bizi de ayrıca sevindiriyor.  Bunlar bizim yaşatarak gelecek kuşaklara devretmemiz gereken güzellikler. Bu nedenle bu gelenek ve göreneklere sahip çıktıkları için Yeniköy mahalle halkımızı yürekten kutluyorum. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, el emeklerinin sergilendiği sergimizin de hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan yaptığı konuşmada, ‘’ Birlik ve beraberliğimizin güzel örneklerinden birini Yeniköy mahallemizde yaşıyoruz. Bizim olmazsa olmazlarımızdan biride Yeniköy mahallemizdir. Hiçbir zaman ayrımız, gayrımız olamaz. Hepimiz beraberiz, hepimiz biriz. Hiçbir zaman bu milletin ayrı bir parçası değilsiniz, her zaman biriz ve bütünüz’’ dedi.

Hıdrellez Bayramının kutlu olmasını dileyen Şevkan, Acıpayam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün açmış olduğu sergimizde emeği geçen kursiyerlerimize de tekrar teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

Öğrencilerin halk oyunu gösterilerinin ardından,  Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen Dikiş- Nakış kursuna katılan 18 kursiyere katılım belgeleri protokol tarafından verildi.eniköy mahallesinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Hıdrellez  yemeği ikramlarının ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.