Hocalı Soykırımı Şiir Yarışması Sona Erdi

Hocalı Soykırımı Şiir Yarışması Sona Erdi

İki Devlet Tek Millet,İki Dernek Tek Zihniyet...

A+A-

İKİ DEVLET TEK MİLLET, İKİ DERNEK TEK ZİHNİYET “

Diyerek birlikte yola çıkan Denizli Yaren Kültür Sanat ve Turizm derneği ve Kocaeli Ozanlar Şairler ve edebiyatçılar derneğinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları

“ ULUSLAR ARASI  ÖDÜLLÜ HOCALI SOYKIRIMI ŞİİR YARIŞMASI “ 17.02. 2017 Tarihinde Yurt içi ve yurt dışından yapılan rekor sayıda ki katılım ile sona erdi.

 Yurt içi ve yurt dışından yapılan 658 Şiir başvurusu Jüri üyelerinin titiz çalışmaları ile teker  teker incelemeye alınmış ve dereceye girenler tespit edilerek Basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Denizli Yaren kültür sanat ve turizm dernek başkanı  Safiye Samyeli yapmış olduğu basın açıklamasın da

“Hocalı kapanmayan bir yara “ Hocalı soykırımının gerçekleşmiş olduğu tarihte henüz genç bir hanımdım ve o gece içime bir ateş düştü ki o ateş üstünden 25 yıl geçmesine rağmen hala sönmedi.

Azerbaycan’da Hocalı’da nice canlar haince pusuya düşürülerek ziyan oldu feryat etti.

Feryatları arşı titretti ama Dünya kör,Dünya adeta sağır oldu. O günden bu güne kadar içerimde sönmeyen o ateş son dört yılda beni tamamen etkisi altına altı ve “ULUSLAR ARAŞI HOCALI SOYKIRIMI ŞİİR YARIŞMASI “ projesini hazırlamama vesile oldu. Nede olsa Şairin kalemi kılıçtan keskindi ve şayet bizler şairiz diye biliyorsak kalemlerimizin hakkını vermeli Hocalı’nın sessiz feryadını tüm Dünyaya haykırmalıydık.  Kocaeli Ozanlar Şairler  ve edebiyatçılar derneği 20.11.2016 tarihinde “ İKİ DEVLET TEK MİLLET ,İKİ DERNEK TEK ZİHNİYET “ diyerek  bir yola baş koyduk ve 17.02 .2017 tarihinde  rekor bir katılım sayısı ile ( 658 şiir ) yarışmamızı sonlandırdık ve 04. 03. 2017  Cumartesi günü Kocaeli Körfez belediyesinin katkıları ile , Kocaeli körfez Tütünçiflik kültür merkezinde gerçekleşecek olan “ ULUSLAR ARASI HOCALI SOYKIRIMI ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜL VE ANMA TÖRENİ” ile yarışmanızı taçlandıracağız.

Yarışmamızın derece alan Şairlerimiz ve Şiirlerinin isimleri

1. Ödülü: BEN HOCALI ….SEYİT OSMAN AKYÜZ 

2. Ödülü : MENİM MEN … ÖZER ALTAY…

3. Ödülü: ESENLİK MUŞTUSU … TALAT ÜLKER 

4. HOCA ALİ …. NİLÜFER SARP( jüri özel ödülü )

5. YİRMİNCİ ASRIN HÜZNÜDÜR HOCALI ... BUĞRA BIÇAK( Jüri özel ödülü) almaya hak kazanmıştır.

“ULUSLAR ARASI HOCALI SOYKIRIMI ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI’n da emeği geçen başta projemize sahip çıkan Körfez belediye başkanımız Sayın: İsmail Baran’a olmak üzere kardeş derneğimiz

 KOŞEDER başkanı Sayın: Osman Nuri Koçak ve tüm ekip arkadaşlarına,

 Bir birinden anlamlı 658 şiir ile projemize destek veren tüm Şairlerimize , Aylardır büyük bir özveri ve titizlik ile çalışan değerli jüri üyelerimize, Antolojimizin editörlüğünü Üstlenen Sayın:Mansur ekmekçi  hocama grafik tasarım işlerimiz üstlenen Sayın: Seçgün Aydın beyefendiye ve YARENDER ekip arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.