Tarçınlı Su İle Kilolarınızdan Kurtulun!

Tarçınlı Su İle Kilolarınızdan Kurtulun!

Su tüketimi zayıflamak isteyenler için her diyetisyen tarafından önerilen ve günde 2-3 litrenin altına düşmeden kullanılması gereken bir sıvıdır. Birde üstüne tarçın ile karıştırarak tüketmek zayıflamak isteyenler için iki kat faydalıdır.

A+A-

Tarçının Marifetleri.

Zayıflamak için tarçınlı su kullanımı önerilir fakat tek başına zayıflamanız için sadece tarçınlı su içmek yeterli değildir. Diyet yaparken diyetinize yardımcı olacak ve daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacak bir karışımdır. Bu karışımın nasıl zayıflamanıza yardımcı olduğu ve nasıl içilmesi gerektiği ile ilgili detayları dikkatlice okursanız tartıda bir kaç gün içinde değişimi çok rahatlıkla görebileceksiniz. Öncelikle tarçınlı su nasıl zayıflatır buna bakalım.

Tarçın Antioksidan bakımından oldukça zengindir. Ama diyet yapanlar için söz konusu maddenin bu etkisi değil diğer 2 etkisi çok daha fazla önemlidir. Bu gıdanın zayıflamanız da etki eden en önemli özelliği; Tarçın Kan şekerinizi düzenleyen bir besindir. Diyet ile ne alakası var diyenler için konuyu biraz daha açalım. Pankreas organı kanda bulunan şekeri kontrol etmesi ve hücrelere söz konusu şekerin yani tıp terimi olarak glikoz’un ulaşmasını sağlayan hormon olan insülin hormonunu üretir. hücreler de söz konusu hormon aracılığı ile taşınan glikozu yakarak enerjiye çevirirler. Yani kalori diye bahsettiğimiz durum ile glikoz aynı şeylerdir diyebiliriz. Siz bir gıda maddesi tükettiğinizde midenizde öğütülerek anında kana glikoz olarak karışır. kanda ne kadar fazla glikoz var ise buna göre pankreas insülin hormonu üretir. Gıda tükettiğimizde kandaki glikoz seviyesi sürekli dalgalanır. Buna  paralel olarak da insülin seviyemiz sürekli artar ve düşer. Kan da insülin yükselmesi vücut için gerekli olan tüm enerjinin kanda mevcut olduğunu stoklarda bulunan enerjinin yani yağlarımızın enerjiye çevrilmesine gerek olmadığı anlamına gelir. Bu durumda vücut fazla olan enerjiyi depolar ve yağa dönüştürür. Tarçınlı su işte tam bu noktada devreye giriyor ve zayıflamanıza yardımcı oluyor. Tarçınlı su içmek kandaki insülin dalgalanmalarını önlem ve kontrol altına alır. Bu da yağ yakımınızın öğünlerden sonra durmasına engel olarak daha çabuk zayıflamanızı sağlar.

Tarçının bir başka etkisi de Tarçın kullanan kişilerde daha uzun süre tokluk hissi olur. Tarçın tokluk hissini arttırıcı bir etki ile öğün aralarında daha az açlık hissi çekmenize yardımcı olacaktır. Bu sayede diyet ile çok daha rahat baş edebilirsiniz. Tarçın kan şekerini kontrol altına alarak kilo kontrolünde yardımcı oluyor. Her gün tarçınlı su formülünü kullanarak kilo verebiliyorsunuz.Saglikhaberleri.com.tr olarak tarçınlı su formulünü sizler için derledik..

İşte Malzemeler; 

5-6 adet çubuk tarçın

2 bardak su -Karanfil

Hazırlanışı;

Tarçın ve suyu 10 dakika kaynatın.

Ocağı söndürmenize yakın 2-3 adet karanfil ekleyebilirsiniz. Günde 3 defa içmelisiniz.

Çayınız bu şekilde hazır. İçmeden önce içine limon ekleyebilirsiniz. 

Çayınızı içince kendinizi daha tok ve zinde hissedeceksiniz. 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.