Hollanda'yı Topa Tuttu!...

Hollanda'yı Topa Tuttu!...

Denizli Ticaret Odası Başkanı Hollanda'ya Çok sert Çıktı,Bu hakaret Türkiye Cumhuriyetine yapılmıştır...

A+A-

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik tavrını kınadı. Erdoğan, “Bu hareket Sayın Bakanın şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılmıştır. Şiddetle kınıyorum” dedi.

 

Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Türk Büyükelçiliği’ne girişinin engellenmesini, buna tepki gösteren Türk vatandaşlarına yapılan sert müdahaleyi yaptığı yazılı bir açıklama ile kınadı.

Hollanda’nın tutumunu çirkin olarak nitelendiren Erdoğan, “Bu hareket, Sayın Bakanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yapılmıştır. Hem diplomatik teamüller, hem demokrasi, hem de insan hakları ayaklar altına alınmış, pervasızca çiğnenmiştir. Hem bir sivil toplum örgütü başkanı, hem de gururla taşıdığım Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı kimliğimle, bu hakareti kabul etmediğimi bildiriyor, şiddetle kınıyorum. Son dönemde Hollanda ve Almanya’da yaşanan olaylarla baş gösteren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bu antidemokratik tavırların, medeni olmakla övünen Avrupa’ya yakışmadığı ortadadır. Sergilenen tavırlar, medeniyet dedikleri şeyin aslında bir maske olduğunun göstergesidir” dedi.

 

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

“Denizli Ticaret Odası ve iş dünyası olarak devletimizin yanında ve arkasındayız” diyen Başkan Erdoğan, Avrupa’da Türk düşmanlığının körüklenmek istendiğini ifade etti. Erdoğan, “Biz bu tutumları, Avrupa’nın tamamına mal edemeyiz. Avrupa’da halen aklı selim sahibi büyük bir halk kitlesi olduğunu, halen devlet geleneğinin ne anlama geldiğini bilen siyasetçiler bulunduğunu biliyoruz. Bu sorunların da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onuru korunarak diyalog yoluyla çözüleceğine olan inancımı koruduğumu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.