İçme Suyu Sorunu Çözüldü!

İçme Suyu Sorunu Çözüldü!

Denizli merkez ve ilçelerdeki çalışmalarını hızla sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sıkıntısını çözdü.

A+A-

Denizli merkez ve 19 ilçenin tamamında projelerini hızla sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sorununu giderdi. Aşırı sıcakların yaşandığı yaz mevsimine bağlı olarak oluşan kuraklık nedeniyle yer altı su seviyesinde düşüş meydana gelen bölgede inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri, mevcut içme suyu kaynaklarının ve sondaj kuyusunun kuraklıktan etkilediğini ve suların yetersiz olduğunu tespit etti. Boğaziçi Mahallesi’nin içme suyu sorununa son vermek için Baklan ilçesinde yapılan hidrojeolojik çalışmalar neticesinde Aşağı Saylan mevkisine, 1 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldı. Sondaj ile 30 lt/sn su temin edildi. Mahalledeki çalışmalar kapsamında ayrıca, 1 adet trafo, 250 metre elektrik iletim hattı, 6500 metre isale hattı yapıldı. Çalışmaların ardından su problemi çözülen bölgede vatandaşlar hizmetleri için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

“Mahallemize hayırlı olsun”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin az yağış alan bir kış mevsimi geçirmesi nedeniyle, yazın bazı bölgelerde su sıkıntısı yaşandığını belirterek, “19 ilçemizin tamamında yürüttüğümüz alt yapı çalışmalarımızla hangi bölgede ne sıkıntı varsa gidermek için çalışıyoruz. Boğaziçi Mahallemizde meydana gelen içme suyu problemini kısa sürede çözdük. Mahallemize hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.