İktidarı Samimi Ve Titiz Davranmaya Çağırıyorum

İktidarı Samimi Ve Titiz Davranmaya Çağırıyorum

FETÖ Operasyonları sonrası görevden alma ve uzaklaştırmaların, ilk açıklanan amacının ötesine geçtiğini ve tüm muhaliflere genişlediğini belirten CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM'de yaptığı konuşmada şu ifadeyi kullandı

A+A-

"Bir haftadır farklı kurumlarda yaşanan görevden alma, uzaklaştırmalar âdeta cadı avına dönüşmüştür.

Cumhuriyetçi, sosyal demokrat, Atatürkçü, sendikalı ve haksızlığa her durumda karşı çıkmış birçok kamu görevlisi "FETÖ" adı altında başlatılan soruşturmada gözaltına alınmış ve görevden uzaklaştırılmıştır. İktidar her muhalif insana, ayrıntısını araştırmadan görevden aldığı her kamu görevlisine karşı daha dikkatli hareket etmelidir. Bunların olmaması için, başta Başbakan ve bakanlar olmak üzere, irticai faaliyetleri olmadığı açıkça ortada olan kamu görevlilerini derhâl görevlerine iade etmelidir.

Demokratik, laik hukuk devletinde kamu görevi üstlenmiş dürüst insanların özlük haklarının korunması, güvencelerinin ve çalışma olanaklarının sağlanması, haksızlık ve hukuksuzlukların yaşanmaması için siyasi iktidarın samimi ve titiz davranmaya, başlatılan soruşturmaları yeni bir siyasi kadrolaşmaya dönüştürmemeye çağırıyorum."

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.