İlave 15 Bin Öğretmen Atanacak!

İlave 15 Bin Öğretmen Atanacak!

Millî Eğitim Bakanlığı, FETÖ’cü öğretmenlerden boşalacak yerlere bir bu kadar öğretmen daha atayacak.Kaynak: İlave 15 bin öğretmen atanacak

A+A-

Şu anda 40 binden fazla öğretmen ve personeli FETÖ soruşturması kapsamında açığa alarak haklarında inceleme başlatan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 28 bin civarında personeli ihraç edecek. Bu çerçevede ortaya çıkabilecek ihtiyacı gidermek isteyen Bakanlık, eylül ayına yetiştireceği 15 bin kişiye ek olarak 15 bin öğretmen daha almaya hazırlanıyor. MEB, geçtiğimiz şubat ayında 30 bin atama yapmıştı. Bu öğretmenler de 19 Eylül’de okulların açılması birlikte aktif olarak hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle 2016 boyunca toplamda 60 bin öğretmen eğitim ordusuna katılmış olacak.

Ayrıca MEB, sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanları, talepleri halinde görev yaptıkları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına yerleştirecek. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak. Sözleşme süreleri bir yıllık yapılacak. Bir yılın sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin süreleri takip eden yıl için de geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.