İlhan: İhlaller hat safhada

İlhan: İhlaller hat safhada

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin üzerinden 67 yıl, geçmesine rağmen ne yazık ki günümüzde halen insan hakları ihlalleri hat safhadadır” dedi.

A+A-

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. İlhan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:       

 

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi yanında, onlarca uluslararası sözleşmede adını bulan bu hakların sadece teoride yer edindiği pratikte ise maalesef ihlallere boyun eğdiği açıktır. Yaşama hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, çalışma hakkı, mülk edinme hakkı, seyahat hakkı, haberleşme hakkı, kendini özgürce ifade etme hakkı, hak arama hakkı, seçme ve seçilme hakkı, özel yaşamın korunması hakkı, devlet hizmetlerinden eşit olarak yararlanma vb. birçok temel insan hakkının adını ‘’hukuk devleti’’ olarak kabul eden her ülkede kayıtsız şartsız güvence altına alınması gerekmektedir. Dillerde pelesenk olmaktan öteye gidemeyen, bir noktadan sonra ülkeyi yönetenler tarafından bireyin fazlaca özgürleştirildiği savıyla görmezden gelinen, yadsınan insan haklarının, evrensel kaidelere uygun olarak uygulanmasının önünün açılması bir zaruriyet arz etmektedir. Bugün ülkemizde yargı ve hukuk alanında yaşanılan sorunların temel nedeninin, insan hak ihlallerinden kaynaklandığı realitesi ne yazik ki hukuku uygulayanlar ve siyasi iktidar tarafından halen kabul edilmemektedir. Ülkemizi; demokratik, özgürlükçü ve insan haklarına saygılı bir hukuk devleti haline getirmek için Denizli Barosu olarak bugün olduğu gibi yarında mücadeleden geri kalmayacağımızı, imkânımız ölçüsünde yapabileceğimiz tüm gayretleri esirgemeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşır, saygılar sunarız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.