İlimizdeki Yabancılar Türkçe Öğreniyor

İlimizdeki Yabancılar Türkçe Öğreniyor

Ülkelerinde ki savaş ve ekonomik şartlardan dolayı ülkemize sığınan, eğitimlerine ara vermiş veya hiç başlayamamış yabancı uyruklu çocuklar ve yetişkinlerin, özellikle eğitim ve sağlık alanlarında sorunlarını daha iyi anlatabilmeleri amacıyla 19 ilçenin H

A+A-

TÜRKÇE ÖĞRENİYORUM, MUTLU YAŞIYORUM

 Yabancı uyruklu çocukların eğitim ortamlarına uyumlarının sağlanmasında suçlama, dışlama ve ayrıma maruz kalmamaları için öğretmen, okul yöneticileri ve diğer personellere farkındalığın artırılması amacıyla hizmet içi eğitimler verilmişti. Bu eğitimlerin yanı sıra Denizli’deki tüm ilçelerin Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından; konuşma seviyesi olan “A-1” ve okuma ve yazma seviyesi olan “A-2” olarak adlandırılan kurslar açılarak çocuk ve yetişkinlere temel seviye Türkçe dersleri verilecek.

 

Toplam 320 saat olacak olan Türkçe dersler için yabancı uyruklu çocuklar ve yetişkinler muhtarlıklar ve ya Halk Eğitim Merkezlerine başvurabilecek. Verilecek Türkçe dersler sonrası yabancı uyruklular başta eğitim ve sağlık olmak üzere sosyal hayattaki bir çok alanda sorunlarını Türkçe olarak anlatıp anlayabilecekler.

 

Daha öncede; öğrencilerin Türkçeyi yaşayarak öğrenmeleri için Türkçe dil becerisi zayıf olan öğrencilerin sınıflara dengeli dağıtılmasına özen gösterilerek, diğer akranlarıyla kaynaşmaları için gerekli çalışmalar yapılmıştı.

 

İlimizdeki yabancı uyruklu öğrenci sayıları ise şu şekildedir;

 

2015-2016 2016-2017
Toplam = 504 öğrenci Toplam = 1585 öğrenci

 

 

  Denizli Toplam Öğrenci Sayısı
OKUL ÖNCESİ: 89
İLKOKUL 983
ORTAOKUL 407
LİSE 106
TOPLAM 1585

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.