Irak'tan Çıkın, Öcalan'ı Bırakın

Irak'tan Çıkın, Öcalan'ı Bırakın

“ Irak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid, "Irak'tan çıkın Öcalan'ı bırakın" diyerek ortalığı iyice karıştıracak bir açıklamada bulundu. „

A+A-

Irak Cumhurbaşkanlığı, Türkiye ile gerilimi tırmandırıyor. HDP'lilerin tutuklanması üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdullatif Cemal Reşid, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı.

"BASKICI TUTUMU EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUZ"

Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw tarafından yer verilen açıklamada, şu ifadeler var:

"Türkiye yönetiminin, Kürt partilerinin bazı parlamenter ve yöneticilerine yönelik baskıcı tutumunu en sert şekilde kınıyoruz. Bu antidemokratik tutumlar, mücadele yürüten Kürtlere karşı yeni bir şey değil.

"ÖCALAN VE EŞ BAŞKANLAR SERBEST BIRAKILMALI"

Bu baskıcı tutumu kınıyor, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer parlamenterlerin tutukluluk hallerinin son bulmasını istiyoruz.

Ayrıca Türkiye'den, Irak topraklarındaki güçlerini çekmesini, Irak'ın içişlerine karışmaya son vermesini istiyoruz."

TÜRK ASKERİNİN VARLIĞINI BM'YE ŞİKAYET ETTİLER

Büyük Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim tarihinden önce Ankara ve Bağdat arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı. Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet eden Bağdat yönetimi, birçok defa topraklarındaki Türk askerlerinin çekilmesini istedi.

ERDOĞAN: İBADİ HADDİNİ BİLSİN

Türkiye ise başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere en yetkili ağızlardan Irak'a yanıt verdi ve askerlerin çekilmeyeceğini ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Haydar İbadi'den 'haddini bilmesini' istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.