İş Hayatı Canlı Tutulmalı

İş Hayatı Canlı Tutulmalı

Denizli Ticaret Odasında “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Toplantısı

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve beraberindeki İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Erim, Uluslararası İşgücü Genel Müdür Vekili Sadettin Akyıl, Sosyal Güvenlik Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İç Denetçisi Özkan Öztürk, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında Denizli’ye geldi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, heyeti ilk olarak makamında misafir etti. Ziyaret ve toplantı dolayısıyla teşekkür eden Başkan Erdoğan, Denizli Ticaret Odasının iş kurma ve istihdamın arttırılması noktasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak projeler yürüttüğünü söyledi. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen çalışmaların ülkemiz ve ilimiz ekonomisi açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, işçi ve işveren hakları ile ilgili düzenlemeyi önemsediklerini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ise iş dünyasının sorunlarını yakından takip ettiklerini ve bu konuda yeni düzenlemeler yapılacağını söyleyerek, “Sivil toplum kuruluşları bizler için önemlidir. Bu bakımdan sizlerin görüşü ile çalışmalarımıza yön veriyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Başkan Erdoğan, ziyaret anısına, heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Başkan Erdoğan: İş hayatının canlı tutulması önemli

 

Daha sonra toplantıya geçildi. Toplantıda, ÇSGB yetkilileri ile İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, HAK-İŞ İl Başkanı Halil Turan, Hizmet İş İl Başkanı Sezai Söylemez, Türk İş İl Temsilcisi Recep Oktay ve Çimse-İş Sendikası İl Başkanı Yakup Çetin yer aldı.

Toplantıda konuşan Başkan Erdoğan, yaşanılan olumsuzluklara rağmen devletin iş hayatının canlı tutulması konusunda gereken tüm çabayı gösterdiğini belirterek, “Sosyal güvenlik primi desteği, asgari ücret desteği gibi daha birçok istihdamı artırıcı girişimler olduğunu biliyoruz. Aralık 2016 ve Ocak/Şubat 2017 dönemi SGK primlerinin Faizsiz olarak 2017/Ekim-Kasım-Aralık aylarına ötelenmesi, orta ve yüksek teknolojili sektörlerde yeni istihdam sağlayacak işverenlere bir yıl süresince asgari ücretin yarısı, ikinci yılda ise yüzde 25'i oranında destek verilmesi, 500 bin kişinin işbaşı eğitim programı ile özel sektörde istihdam edilmesi yönündeki girişimler olumludur.” diye konuştu.

İş dünyası olarak uzun süredir takip ettikleri Kıdem Tazminatı Fonu’nun tarafları mağdur etmeyecek şekilde bir an önce işlerlik kazanmasını beklediklerini de aktaran Erdoğan, “ÇSGB yetkililerinin sahaya inerek, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik adı altındaki toplantılarda, kendi alanlarıyla ilgili bilgiler vermeleri ve iş dünyasının yaşadığı sıkıntıları yerinde çözmesi çok önemlidir. Bu toplantılar dolayısıyla Bakanlığımız ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Erdoğan’ın ardından ÇSGB yetkilileri, istihdam arttırıcı faaliyetleri ve SGK teşvikleriyle ilgili bilgiler verdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.