İşadamlarına Önemli Görev Düşüyor

İşadamlarına Önemli Görev Düşüyor

15 Temmuz gecesi, FETÖ terör örgütünün karanlık emellerine ulaşmak için gerçekleştirdiği girişim ile ülkemiz önemli bir badire atlattı. Şükürler olsun ki, Milletimizin cansiperane mücadelesi sayesinde bu girişim akamete uğratıldı. Şehitlerimizle gazilerim

A+A-

Her ne kadar başarısızlıkla sonuçlansa da, yurt dışında Türkiye algısına zarar vermek için şer odakları bütün güçleri ile çalışmalarını sürdürüyorlar ve artçı etkiler oluşturmanın peşindeler. Uluslararası basında yaydıkları dezenformasyon ile Türkiyemize zarar vermeye çalışıyorlar.

Bu noktada işadamlarına önemli görevler düşüyor. Özellikle yurt dışı ile çalışan işadamlarımız, ticaretin gereği olarak yabancılarla sürekli iletişim ve irtibat içerisindeler. Onlarla diyaloglarında, yazışmalarında ülkemizin 15 Temmuz darbe girişiminin net bir şekilde başarısız olduğunu, hatta ülkemizin ortaya çıkan birlik ve beraberlik tablosu ile daha da güçlü ve istikrarlı hale geldiğini vurgulamalılar.

Denizli bir ihracat şehri. İşadamlarımız bu dönemde mutlaka yurtdışına yapacakları ziyaretleri sıklaştırmalılar. Yurt dışında ticari ilişkileri olan firma temsilcilerini ülkemize davet ederek misafir etmeliler. Böylelikle onlara ülkemizde hayatın normal seyrinde devam ettiğini, yurtdışında ülkemizin kötü tasvir edilmesinin amaçlı ve kasıtlı olduğunu anlatmak mecburiyetindeyiz. Ticaret erbabının, yaşadığımız sürece bu yolla çok önemli, olumlu ve hayati katkılar sağlayabileceğini düşünüyorum.

İHRACATÇIYA YEŞİL PASAPORT VERİLMESİ ÖNEMLİ

Hükümetimiz, bir kısmını Ramazan Bayramı öncesi paylaştığı önemli destek paketlerine yenilerini ekliyor. Ülkemiz ekonomisinin ve piyasaların rahatlamasına zemin hazırlayan söz konusu paketler büyük önem taşıyor.

İhracatçıya yeşil pasaport uygulaması da bunlardan birisi ve yıllardır dile getirilen bir talebin karşılık bulması ihracatçılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Artık ihracatçılarımız, vize prosedürleri ile zaman kaybetmeden bir çok ülkeye seyahatlerini gerçekleştirebilecekler. Bunun da ülke ihracatına olumlu katkısı olacağı şüphesiz. Yeşil Pasaport hakkının ihracatçılara da tanınması hususunda hükümetimize ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKCİ'ye teşekkür ediyoruz.

 

Saygılarımla

Hüseyin MEMİŞOĞLU

DTO Meclis Başkanı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.