iTunes Artık Daha Güvensiz!

iTunes Artık Daha Güvensiz!

iOS 10 işletim sisteminin yayınlanması ile birlikte iTunes’ta güvenlik seviyesi düşürüldü.

A+A-

iTunes uygulaması, iPhone modellerinin güncellemeleri ya da diğer işlemleri için büyük bir öneme sahip olurken, iOS 10 işletim sisteminin kullanıma sunulmasının ardından özellikle yedekleme şifrelemelerinde yaşanan değişiklik sonrasında yeni bir problemin yaşanmaya başladığı açıklandı.

Elcomsoft Ortaya Çıkardı!

Elcomsoft tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde ortaya çıkarılan bu durum, iOS 10 ile birlikte gündeme gelmiş ve pek çok kişi tarafından da onaylanmıştı.  iTunes ile birlikte korumalı yedeklerin daha kolay bir şekilde kırılabildiği açılanırken, iOS 10 sonrasında kullanıcıların bu konuda dikkat etmesi gerektiği belirtildi.  Bu durumun yedekler üzerinden gerçekleşmiş olması, kişilerin fotoğraflarından mesaj yedeklerine kadar telefonundaki her türlü bilginin açığa çıkmasına yol açıyor. Bu bakımdan iTunes üzerinden işlem yapacak ve yedekleme konusunda destek alacak kişiler yeni bir güncelleme gelen kadar dikkatli olmak durumunda.

Apple Sorunu Giderecek

iTunes için yaşanan bu durum hakkında Apple tarafından çalışmaların yapılacağı da açıklandı. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde yapılacak işlemler ile birlikte Apple bu açığı kapatacak. Bu güncelleme sonrasında ise kişiler iTunes uygulamasını yeniden güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilecek.

iCloud Yedekleme Güvenli

iTunes sorunu yaşansa da kullanıcıların bu süre içerisinde iCloud kullanması yeterli olacak. iTunes için yaşanan güvenlik sorununun iCloud için yaşanmadığı ve kişilerin yedekleme noktasında iCloud tercihi yapabileceği belirtildi. Bu bakımdan yeni güncellemeye kadar iTunes yerine iCloud tercih edilebilir. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.