Kahpe Saldırı,8 Şehit

Kahpe Saldırı,8 Şehit

Hakkari'de karakola bomba yüklü araçla saldırı 8 Şehit

A+A-

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Durak Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler busabah bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, teröristler bomba yüklü araçla saldırdı.

Hain saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

TSK'DAN ŞEMDİNLİ AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

ÇUKUR OLUŞTU, YOL TRAFİĞE KAPANDI

Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiği ve bu sırada yolda 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu, yolun da trafiğe kapandığı belirtiliyor.

Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.