Kahramanlarımız İçin Yürüyeceğiz...

Kahramanlarımız İçin Yürüyeceğiz...

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda 08 Ocak 2017 Pazar günü, eşzamanlı olarak tüm yurtta Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşleri düzenlenecek.

A+A-

Programlarda bundan 102 yıl önce ‘Beyaz hüzün’ olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı’nda vatanı uğruna can veren kahramanlar anılacak.

Denizli’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenecek etkinlikte, 08 Ocak 2017 Pazar günü saat 10.00 da İncilipınar Parkı önünde protokol üyeleri, gençler, sporcular ve vatandaşların katılımı ile ecdadın ayak izlerinden yürüyüşü temsilen 15 Temmuz Şehitler  Meydanına kadar yürüyüş gerçekleşecek. Her geçen yıl artarak devam eden katılıma bu sene de yoğun ilgi bekleniyor.

 

İBANOĞLU “SARIKAMIŞ, KENDİNİ FEDA ETMENİN DESTANIDIR”

Denizli’de Sarıkamış ruhunun yaşatılacağı yürüyüşle ilgili duygularını paylaşan İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Sarıkamış'ın, Çanakkale gibi bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti. Sarıkamış’ın, ‘Mehmetçiğin vatanı için her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdırdığı bir semboldür’ diyen İbanoğlu; Sarıkamış Destanı için tarihimizin hüzünlü olduğu kadar onurlu bir sayfası olduğunu belirtti. Şehitlerimize minnet duygularımızı ifade etmek için tüm Denizlileri 08 Ocak Pazar günü saat 10.00’da gerçekleşecek yürüyüşe davet etti.

Programda, yürüyüşün ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, öğrencilerin şiir ve müzik dinletileri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.