Kardeş Azerbaycan’da Denizli sevgisi

Kardeş Azerbaycan’da Denizli sevgisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Hocalı Soykırımı anısına inşa ettiği Azerbaycan-Karabağ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtı kardeş ülke Azerbaycan’da sevinçle karşılandı. Park ve anıtın açılışı Türk dünyasına yayın yapan TRT AVAZ ile birlikte Azeri basın y

A+A-


İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Hocalı Soykırımının unutulmaması amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Merkezefendi İlçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtının açılışı kardeş ülke Azerbaycan’da sevinçle karşılandı. Türk dünyasına yayın yapan TRT AVAZ ile birlikte Azeri basın yayın organlarında da geniş yer bulan park ve anıtın açılışını Azerbaycan halkı da canlı olarak izledi. “Dosta ve düşmana mesaj” olarak nitelendirilen Azerbaycan-Karabağ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtının açılışında Ermenistan’ın 26 Şubat 1992 tarihinde tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği soykırım bir kez daha lanetlendi.

 

“Türkiye güçlenirse Azerbaycan güçlenir”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet bir millet olduğunu vurgulayarak, Azerbaycan-Karabağ Parkı ile Hocalı Soykırımı Anıtının Denizli için çok önemli ve anlamlı olduğunu kaydetti. İki kardeş ülkenin iyi ve kötü gününde yan yana olacağını ifade eden Başkan Zolan, “Geçmişte olduğu gibi bugünde ülkemizin yanında olan kardeşimiz Azerbaycan ile dostluğumuz sonsuza kadar sürecek. Çünkü Türkiye güçlenirse Azerbaycan güçlenir, Türk dünyası güçlenir" dedi.

 

Park 125 dekar alanda kuruldu

 

Hocalı Soykırımındaki bir anne ve kucağındaki çocuğu anlatan anıtın bulunduğu Azerbaycan-Karabağ Parkı Karahasanlı Mahallesi’nde 125 dekarlık bir alanda yapıldı. Mevcut ağaç dokusuna zarar verilmeden ilave ağaç, çalı ve mevsimlik çiçeklerin dikildiği parkta 1 adet kafeterya, basketbol sahası, tenis kortu, mini futbol alanı, 2 süs havuzu, 3 çocuk oyun grubu, 3 spor aletleri grubu, 2 kaykay rampası ve 2,7 km’lik koşu ve yürüyüş parkuru bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.