Karpuz Ramazan'da Yüzde Yüz  Zamlandı!

Karpuz Ramazan'da Yüzde Yüz Zamlandı!

Yaz mevsiminin vazgeçilmez mevyesi olan karpuzun fiyatı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte 100’de yüz zamlandı.

A+A-

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkan Vekili Halil Öztürk, Ramazan ayı başlamadan iki gün önce kilo fiyatı 40 ila 50 kuruş arasında satılan karpuzun Pazartesi günü Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kilo fiyatının 90 kuruş ila 1 liraya yükseldiğini söyledi.

Öztürk, son yıllarda Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle karpuza talebin arttığını belirterek, “Ramazan ayının yaza denk gelmesi, sahur ve iftar arasındaki sürenin oldukça uzun olması nedeniyle Oruç tutan vatandaşlarımızı açlıktan ziyade susuzluk zorluyor. Konunun uzmanları günlük sıvı ihtiyacını dengelemesi ve susuzluğu gidermesi için oruç tutanların bol miktarda karpuz tüketmelerini tavsiye ediyor. Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte de karpuza talepte önemli oranda artış yaşanıyor doğal olarak bu da fiyatlara yansıyor” dedi.

“FİYATLAR 100’DE YÜZ ARTTI”

Karpuz fiyatlarının Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yüzde yüz zamlandığını belirten Öztürk, “Mübarek Ramazan ayının başlamasından iki gün evvel karpuzun kilo fiyatı 40 ila 50 kuruş arasında seyrediyordu. Geçtiğimiz Pazartesi günü Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatlar yüzde yüz arttı. Bugün itibariyle karpuzun kilogramı 90 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor. Fiyatların artmasında diğer bir neden ise arz talep dengesinin sağlanamaması. Ancak ben yine de Ramazan ayından sonra karpuz fiyatlarının düşeceği kanaatindeyim” diye konuştu. MESUT GÜLER

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.