Kazım Arslan:Acımızın Tarifi Yok

Kazım Arslan:Acımızın Tarifi Yok

Bu gece, yılın henüz ilk saatinde ülkemizin nefes almasına tahammül edemeyen terör hain yüzünü Ortaköy'de gösterdi. Yılbaşı eğlencesini kana ve kabusa bulayan hain terörü lanetliyor, şiddetle kınıyorum.

A+A-

Biz, yılbaşlarında ilk doğan bebek haberlerini dinlemeye alışkınken, ne oldu da ölüm sayılarını duymaya "alışmak" zorunda bırakıldık?

Yine acıların ve gözyaşlarının içinde yeni yıla girdik. Acımasız terör yine canımızı yaktı. Hala sorumlular iş başındaysa soruyorum: Kimdir bu ülkenin sahibi?

Yüzümüzdeki yeni yıl umuduna daha ilk saatinde düşman kesilen hain terörü kınıyorum.

Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ulusumuza başsağlığı diliyorum.

Geçirdiğimiz 2016 yılı acıların, gözyaşlarının ve haksızlıkların yoğunca yaşandığı bir yıl olmuştur. Ayrıca üzerine en çok titrememiz gereken bir zamanda, Laik Cumhuriyetimize en karanlık yıllarından biri yaşatılmak istenmektedir.

Halbuki Cumhuriyetimiz koca bir çınardır. Bu çınar Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte Türk Ulusunun birlikte diktiği bir çınardır.

Bu koca çınarın altında 93 yıldır onurla ve gururla ve kardeşçe birlik içinde yaşamamıza olanak sağlanmıştır. Ancak bu koca çınarın dalları budanmak,sonra köklenmek istenmektedir.

CHP olarak buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz çünkü Laik Cumhuriyet bizim ortak paydamızdır,bizi bir arada tutan ve yaşatan çok önemli bir faktördür.

Bugün ülkemizde huzur içinde değilsek, evlerimizde yüzümüz gülerek, sokaklarımızda umut ve neşe içinde dolaşarak yeni yıla merhaba diyemiyorsak, durup tekrar tekrar düşünmemiz gerekir. Biz bu hale nasıl geldik, bizi bu şartlara kimler getirdi?

Önümüze konulacak ilk sandıkta bunun hesabını sormamız gerekiyor.

2016, Cumhuriyet topraklarına evlat acısının, şehit yürek yangınının, terörün, devlet krizinin, darbe kaosunun, ekonomik bunalımın düşürüldüğü bir yıl olarak geride kalıyor. Birçok ülkenin 30-40 yılda karşı karşıya kalabileceği olumsuz koşulları sadece 1 yıl içinde maruz bırakıldık. Bunun yegane suçlusu siyasi iktidardır.

Ülkemizin hiçbir yurttaşı bu tabloyu hak etmiyor, hele hele laik Cumhuriyeti özümsemiş hiçbir yurttaş böyle bir tabloyu kabul etmiyor ve içine sindiremiyor.

Terörle, darbeyle, yolsuzlukla, yoksulluk ve yoksunlukla karşı karşıya bırakılmamak,ileri demokrasi isteyen, hesap verilmesini bekleyen laik Cumhuriyetin yurttaşlarının ortak talebidir.

Bu talebin körelmemesi, bizi bir arada ve kardeşçe yarına hazırlayacak laik Cumhuriyet rejimimizin sonsuza dek yaşaması için 2017 yılı tarihi bir dönüm noktası olmasını diliyorum. İstemeden yaşadığımız bu olumsuzlukların artık bitmesini istiyorum.

Çocuklarımıza daha umutlu, daha adil bir Cumhuriyeti teslim etmek için, hukukun, adaletin yeniden tesisi,haksızlıkların giderilmesi için, her birimizin 2017 yılındaki kararlılığı ve cesareti tarihi değerde önem arz etmektedir.

Cumhuriyet çınarı yarınlara daha büyük bir umutla taşınacaksa, yeni yılda hepimize çok daha büyük bir sorumluluk düşüyor. Meclisine, parlamenter düzenine, demokrasisine, Cumhuriyetine, çocuklarının hak ve özgürlüklerine sahip çıkacak, atalarının bıraktığı mirası tek adam anlayışına teslim etmeyecek tüm vatandaşlarımızın bu vahim gelişmeyi yakından takip etmesini ve üzerine düşeni fazlasıyla yapmasını istiyorum.

Terörle, darbeyle, yolsuzlukla, yoksulluk ve yoksunlukla karşı karşıya bırakılmak, demokrasi isteyen, hesap verilmesini bekleyen laik Cumhuriyetin yurttaşlarının ortak talebidir. Bu talebin körelmemesi, bizi bir arada ve kardeşçe yarına hazırlayacak laik Cumhuriyet rejimimizin sonsuza dek yaşaması için 2017 yılı tarihi bir dönüm noktası olacaktır.

Bu duygularla yarına daha umutla bakabilmek adına,tüm hemşehrilerimin ve yurttaşlarımın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor,yeni yılın haksızlıkların son bulduğu,hukukun,barışın ve huzurun egemen olduğu bir yıl olmasını diliyorum.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.