Kazım Arslan'dan Nevruz Bayramı Mesajı

Kazım Arslan'dan Nevruz Bayramı Mesajı

CHP Denizli Milletvekili A. Adayı Kazım Arslan Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

“1990’lardan bu yana kimi zaman kimi zaman şenlikli,kimin zaman kanlı geçen Nevruz Bayramı, barış talebinin kitlesel olarak dile getirildiği en büyük etkinliklerden biri haline gelmiştir. Her ne kadar Nevruz gününün tatil edilmesi CHP'li Milletvekillerimiz tarafından teklif edilse de siyasi iktidar tarafından kabul edilmedi. Hafta içlerine denk düşen Nevrozlarda da halk fiilen iş bırakıyor ve alanlarda barış taleplerini dile getiriyor,bu gün hep bayram havasında geçiyor.

Anadolu’da, Ortadoğu’da ve genel olarak Asya halkları arasında baharın gelişini simgeleyen 21 Mart’ı her halk kendi diliyle isimlendirmiştir. İster Nevruz, ister Newroz, ister Nooruz veya Navrız densin; manası aynıdır:Sonuçta bu Yeni gün demektir. Otuz yılı aşkın bir süredir ölümün, kanın, gözyaşının, acının, öfkenin, kötülüğün hakim olduğu coğrafyamızda tüm halkların en büyük ihtiyacı olan yeni gündür! Barışın, dostluğun, iyiliğin egemen olduğu yeni bir günün özlemi milyonlarca insanın ortak hissidirve ortak sevincidir.

Özellikle Ortadoğu’yu kasıp kavuran savaşlar, katliamlar, insanlık suçları, karanlık ilişkiler, halkların barışa ve özgürlüğe olan özlemlerini tarifi imkansız bir noktaya gelmiştir. Savaşın tahribatlarını azaltmak için her şeyden önce barışın dilini kurmak ve Emperyalist ülkelerin savaş politikalarına karşı durmak zorundayız. Milyonlarca insanın yerinden olduğu, yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği,OrtaDoğu ülkelerinde,Filistin'de,Suriye ve Irak’taki çatışmaların son bulması, Türkiye’de kalıcı bir barışın sağlanması ve barış rüzgarının tüm bölgeyi yayılması,kardeşce ve insanca yaşanan bir Coğrafya konumuna gelmesi, yürüteceğimiz barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine bağlıdır.

Tek adam ve Diktatöryal heveslere, savaş politikalarına, insanlık suçlarına karşı yeni bir günün doğuşuna hep beraber tanıklık edeceğiz bu gün. Bu anlamda Türküyle,Kürdüyle,Lazıyla,Çerkeziyle,Kırgızıyla, Arnavutluk ve Tatarıyla, 21 Mart’ı “yeni bir gün” sayan tüm halkların Newroz-Nevruz bayramını yürekten kutluyorum,bu bayramın tüm Dünya İnsanlığına Barışı ve Kardeşliği getirmesini diliyorum” dedi.

21.3.2015


Kazım Arslan


CHP Denizli Milletvekili A. Adayı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.