Kıbrıs Girit Olmasın

Kıbrıs Girit Olmasın

28 Haziran'da Cenevre'de yeniden Kıbrıs Müzakereleri başladı. Rum kanadı, Türk Askeri'nin Kıbrıs'tan çekilmesini birinci şart olarak açıkladı.

A+A-

Son günlerde twitter’da TT’den düşmeyen Denizli Türk Ocakları'nın başlattığı Kıbrıs Girit Olmasın kampanyası dikkat çekti. Kampanya ve sosyal medya çalışmaları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Denizli Türk Ocakları Gençlik Kolları Başkanı Veysel AYAN, "9-12 Ocak tarihleri arasında Cenevre‘de yapılan Kıbrıs görüşmelerinden bir hafta önce başlayıp 12 Ocak’a kadar devam eden ve sosyal medyada büyük ses getiren “Kıbrıs Girit Olmasın” kampanyası meclisin dikkatini çekerek başarıya ulaşmıştı.

Yine aynı şekilde 28 Haziranda Cenevre'de başlayan Kıbrıs Müzakereleri için kampanya çalışmalarına devam ederek kamuoyu oluşturma çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Denizli Türk Ocakları Gençlik Kolları tarafından başlatılan "Kıbrıs Girit Olmasın" kampanyası hakkında bilgi veren Denizli Türk Ocakları Basın Sorumlusu Ahmet AVŞAR, "Rum kanadı masaya barış değil, işgâl zihniyeti ile oturmaktadır.

Atalarımızdan bizlere miras olan Kıbrıs'ın; toprak meselesi, yönetim, nufüs ve garantörlük meseleleri ile Türklerin Kıbrıs'tan çıkartılması ve azınlık durumuna düşürülmesi kabul ettirilmek istenmektedir. Türk Milleti, böyle bir süreçte, kendi aralarındaki fikri, siyasi, şahsi bütün sorunları bir kenara bırakmalı, kimi desteklediği, hangi oluşuma mensup olduğu farketmeksizin bir ve bütün olarak, var gücüyle Kıbrıs meselesi için çalışmaya koyulmalıdır." açıklamalarında bulundu.

Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Adem SÜPÇİN, "Türk Askeri giderse, Kıbrıs gider.

Kıbrıs milli bir davadır. Kıbrıs, Rauf Denktaş’ın ve şehitlerin bizlere emanetidir. Gençlerimizin bu içten, yürekten girişimlerini kutluyor ve destekliyoruz. Böyle bir kampanyaya her kesimin destek vermesini bekliyoruz" dedi. Facebook ve Twitter üzerinden yürütülen kampanya süresince yüz binlerce paylaşım yapılarak kamuoyunu bilinçlendiren, aynı zamanda hem  Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne, hem de KKTC yöneticilerine Kıbrıs Milli Dava’sında  taviz vermemeleri yönünde çağrıda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.