Kılıçdaroğlu'nun Konvoyu Artvin'de İki Ateş Arasında Kaldı.Şehidimiz var

Kılıçdaroğlu'nun Konvoyu Artvin'de İki Ateş Arasında Kaldı.Şehidimiz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu, durumunun iyi olduğunu açıkladı.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı köyü yakınlarında polisle bir grup saldırgan arasında çıkan çatışmanın arasında kaldı. Açılan ateşe korumaların da karşılık vermesi sonucu çatışma büyüdü.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da için bulunduğu konvoy, Artvin'in Yanıklı köyü civarında saldırıya uğradı.

 

İlk edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu saldırıdan herhangi bir yara almazken, 1 asker şehit düştü iki asker yaralandı. 

Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi. Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

"Ön tarafta yaralılar olduğu belirtiliyor"

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Konvoyun önünden sık sık silah sesleri duyduk. Ön tarafta yaralılar olduğu belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtiliyor" açıklaması yaptı.

BİR ASKER ŞEHİT İKİ ASKER YARALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle özel harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine bölge ateş altına alındı. Ardından çatışma çıktı.

İlçenin Yanıklı mevkiinde meydana gelen olayda konvoyun önünde giden askeri aracı kullanan ve ilk ateşte başından ağır yaralanan jandarma erinin şehit olduğu, biri astsubay 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Saldırı sonrası zırhlı araçla bölgeden çıkartılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Şavşat Kaymakamlığı binasına gelirken, daha sonra askeri bir helikopterle bölgeden ayrılacağı öğrenildi. 

Danışmandan "Saldırı değil, çatışma" açıklaması

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri saldırı olmadığını güzergâhta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti.

"Ormanlık alandan kendisine ateş açılmış"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Genel başkanımızın bugün Artvin'de belediye açma töreni ve vatandaşlarla buluşması vardı. Ormanlık alandan kendisine ateş açılmış. Korumalar karşılık vermiş. Genel başkanı güvenli bir bölgeye almışlar ama çatışma devam ediyormuş. Yaralı yok. Biz de şu anda sinyal kesiciler kullanıldığından ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Önemli olan herhangi bir üzücü olay yaşanmaması ama vahim bir tabloyu ortaya koyuyor."

AKP'Lİ VEKİL: PKK SALDIRDI

AKP'li Arvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Partili Kışla, Şavşat'ta aylardır 5 kişilik bir PKK'lı grubun arandığını, saldırıyı bu grubun yapmış olabileceğini söyledi.

A Haber'e konuşan AKP'li İsrail Kışla şu açıklamaları yaptı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. 4-5 kişilik bir PKKgrubunun Şavşat'ta olduğu biliniyor. Özel hareket aylardır peşlerini takip ediyor, fakat temas kurulamamıştı, böyle sıkıntılı bir dönemi geçiriyorduk.

Aylardır arazide olmalarına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda böyle bir hadisenin yaşanmasından dolayı üzüntü duyuyorum. Burası çok dağlık ve ormanlık bir bölge. Biz tedirgin yaşıyorduk, kontrollü şekilde seyahat ediyorduk. Şavşat ve Artvinadına da üzüntü duyuyorum. İnşallah terör örgütleri bitmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.