Kilo mu Vermek İstiyorsunuz?

Kilo mu Vermek İstiyorsunuz?

Kış sebzelerinde yüksek C vitamini ve bol posa bulunur. Sindirim sistemi rahatlarken, vücut güç kazanır.

A+A-

Posalı sebzeler aynı zamanda insülin direncini de korurlar. Üstelik kolesterolü de düşürürler.

KEREVİZ

Yoğun lif sıralamasında ilk beşe giren kereviz karaciğerin en iyi dostudur.B vitamini ve demir açısından oldukça zengindir.İdrar söktürücü özelliği vardır. Ayrıca karaciğeri temizler.Romatizma, tansiyon gibi şikayetleri azaltırken, antioksidan görevi görür.Kerevizi yapraklarıyla beraber tüketmeniz önerilir.

PIRASA

A ve B grubu vitaminler açısından zengindir. Ayrıca potasyum, demir ve fosfor içerir.Sindirim sistemi, mide ve bağırsak rahatsızlıkları üzerinde etkilidir.Deri hastalıkları ve damar sertliğini de iyi gelir. İdrar sökücüdür, anne sütünü arttırır ve kilo vermenizi destekler.Çorba olarak tüketmek, sindirim sisteminde büyük etki gösterir.

BEYA VE KIRMIZI LAHANA

Lif içeriği en zengin kış sebzelerinin başında lahana gelir. Özellikle bağırsak kanserinde koruyucu etkisi vardır.B, C ve E vitamini içerir. Ayrıca potasyum, demi ve magnezyum açısından da zengindir.İdrar söktürücüdür. Öksürüğü hafifletir. Lahana posası kan şekerini düzenler. Ayrıca kilo vermek için en büyük yardımcılarınızdan biridir.Genellikle dolma ve kapuska biçiminde tüketilen lahanayı, çiğ tüketirseniz, mineral ve vitamin kaybından kurtarırsınız.

BEYA VE KIRMIZI SOĞAN

A, B ve C vitamini zenginidir. Antibiyotik özelliğiyle kışın en büyük destekçilerdendir.Kalp hastalıkları, prostat, sinir hastalıkları, romatizma, mide sorunları gibi pek çok hastalığa karşı mücadelede elinizi güçlendirir.Ayrıca tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Karaciğeri ve bağırsakları temizler. Kilo vermek için düşük kalorisiyle en iyi yardımcılardandır.

BROKOLİ

En güçlü kanser savaşçılarından olan brokoli, antioksidandır.Kilo vermekte sizi destekler. Kalsiyum, potasyum, selenyum deposudur.A.C ve E vitaminleri ve beta karoten mineralleri açısından zengindir. Buharda haşlayarak tüketmek en iyi seçenektir. Çorba olarak da tüketebilirsiniz.Antibiyotik etkisi vardır. Prostat ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı savaşır.

ISPANAK

Koyu yapraklı sebzeler, özellikle de ıspanak demir içeriğinden zengindir. Regl döneminde kan kaybeden kadınların, demir içeren besinler tüketmeleri gerekir.A ve C vitamininden güçlüdür. Ayrıca protein ve yağ sindirimi için ihtiyaç duyulan birçok enzim, ıspanakta mevcuttur.Koyu yapraklı sebzeleri bıçakla kesmeyin. Çok küçük parçalara doğramayın. Çok fazla ve suda haşlamayın çünkü değerini kaybeder.Dolapta uzun zaman bekletmeyin. Çiğ veya çok hafif pişmiş tüketmekte fayda var. Salata olarak tüketebilirsiniz veya ızgaranın yanında biraz kavurarak servis yapabilirsiniz.

SARIMSAK

Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını önler, kan yağlarını dengede tutar. Kalp ve damar hastalıklarından korur.Bağışıklık sistemini güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırır. Kilo vermeye destek olur.Cildi temizler, kansere karşı güç kazandırır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.