KOBİGEL İmalat Sanayine İyi Gelecek

KOBİGEL İmalat Sanayine İyi Gelecek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, KOSGEB’in imalat sanayine yönelik hazırlamış olduğu yeni destek programı KOBİGEL destek programının proje teklif sürecinde sona yaklaşıldığını söyledi. Şahin Tin; “İmalat Sanayine iyi gelecek olan, orta- yüksek ve

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, KOBİ’lerin katma değerinin artırılmasına yönelik KOSGEB’in 1 Nisan 2016 tarihinde proje teklif çağrısına çıktığını ve son başvuru tarihinin 6 Mayıs 2016 tarihinde olduğunu söyledi.

 

Milletvekili Şahin Tin imalat sanayine yönelik KOBİ gelişim destek programı proje teklif çağrısına ilişkin bilgiler verdi. Şahin Tin; “KOSGEB birçok KOBİ’ye zaman içinde önemli can suyu diye tabir edebileceğimiz desteklemelerde bulundu ve halen bu anlamda desteklerini sürdürüyor. Hükümetimizin programına bakıldığında KOSGEB aracılığıyla işletmelerimize aktarılacak olan desteklemelerde ciddi oranda bir artışın varlığını da hep birlikte görmekteyiz. Bu anlamda örnek olacağı düşünülen bir projeyle ülkemiz genelinde toplamda 150 milyonluk bir destek verilmesi planlanıyor. Denizli ilimizde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerimize başvuru süresi içinde sundukları projenin kabulü halinde en yüksek 300 Bin lirası hibe olmak üzere toplam 800 bin liraya kadar destek verilecek. AK Parti olarak esnaflarımıza yönelik önemli adımlar atıyoruz. KOSGEB’e önemli sorumluluklar ve önemli görevler yüklüyoruz. Ticaretin daha dinamik bir hal alması, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine güç vermesi için her türlü düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. KOBİ’lerimize bu anlamda bakıldığında her alanda destekleri artırmaya devam edeceğiz. KOBİGEL programına 1 Nisan 2016 tarihinde başlayan proje teklif çağrı süreci 6 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceğinden işletmelerimizin hızla müracaatlarını yapması gerekmektedir.

 

Yerli Makine ve Teçhizata Ekstra Destek Verilecek.

 

Milletvekili Şahin Tin, “İmalat sanayi KOBİ’lerine, KOBİGEL projesi kapsamında yerli makine- teçhizat alması durumunda %15 oranında ekstra destek verilecek. Proje teklif çağrısına ilimizdeki imalat sanayinde faaliyet gösteren sektörler müracaat edebilecek. KOBİGEL programı kapsamında desteklenecek olan proje giderlerinin ayrıntısı ise 150 Bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel gideri olacak. Test analiz, kontrol, muayene ve kalibrasyona yönelik makine-teçhizat alımları için 100 Bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 500 Bin TL’ye kadar da geri ödemeli destek, yazılım gideri olarak 150 Bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 200 Bin TL’ye kadar da geri ödemeli destek, hizmet alım gideri olarak 150 Bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek verilecek ve ayrıca 50 Bin TL’ye kadar da geri ödemesiz diğer giderler için orta, yüksek ve ileri teknoloji KOBİ’lerimize kapasite geliştirme destekleri verilecek. Bahse konu hususlarla ilgili müracaatta bulunacak olan KOBİ’lerimiz Denizli KOSGEB’deki yetkililerden daha ayrıntılı bilgi alabilirler” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.