Kolon Müteahhit Firma Tarafından Kesildi

Kolon Müteahhit Firma Tarafından Kesildi

Biz İnşaat Mühendislerinin beklentisi daha büyük risklere sebep olmadan ve bazı hataların üzeri örtülmeden kalıcı çözümlerin bir an önce bulunması ve hayata geçirilmesidir.

A+A-

Ortaya çıkan bu durum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından Ocak ayında tespit edilmiş ve Pamukkale Belediyesine konu ile ilgili olarak yazı yazılmıştır. Ocak ayında yazılan bu yazıda, söz konusu kolonun kaldırılması ve statik, mimari ve tesisat projelerinin buna göre yeniden revize edilerek tadilat projelerinin hazırlanması talep edilmiştir. Hatta bahse konu olan bu tadilatlar yapılana dek inşaatın durdurulması istenmiştir.

Bu yazışmalara rağmen cami inşaatı bir çözüm bulunabilir umudu ile devam ettirilmiş, fakat ne yazık ki herhangi bir çözüm bulunamamış ve söz konusu kolon müteahhit firma tarafından kesilmek sureti ile bugünkü şeklini almıştır.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak yaklaşık 1 ay kadar önce haberdar olduğumuz bu olayın çözülebilmesi için hem Pamukkale Belediyemiz, hem de çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile görüşerek üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık ve hala da çalışıyoruz.Öncelikle şunu açık şekilde belirtmek isteriz ki inşa edilen yapı kamuya açık bir ibadethanedir ve vatandaşlarımız uzun yıllar boyunca bu yapıyı yoğun bir şekilde kullanacaklardır.

Aktif deprem bölgesi üzerinde bulunan Denizli’de yapılacak bu türden bir yapının depreme dayanıklı olması son derece önemlidir. Bina taşıyıcı sistemi içinde son derece önemli yer tutan bir kolonun bu şekilde kesilmesi, bu hatayı yapanların değil de binanın cezalandırılması anlamına gelecektir. Betonarme binadaki bir kolonu kesmek demek, sorunların çözülmesi değil daha da büyümesi demektir. Üstelik bu kolon kesme işleminin statik proje müellifi olan meslektaşımıza danışılmadan ve Pamukkale Belediyesine ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze bilgi verilmeden yapılmış olması da üzücü ve düşündürücüdür.

Bununla birlikte gerek Pamukkale Belediyemiz ve gerekse de proje müellifleri ile yapılan görüşmelerde, bu kolonun bu şekilde bırakılmaması gerektiği yönündeki hassasiyeti görmek bizleri sevindirmiştir. Pamukkale Belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde belediyemizin bu konuyu takip ettiğini, statik proje müellifi meslektaşımızın gerekli güçlendirme projelerini hazırlamak için çalışmalarına devam ettiğini ve en kısa zamanda hazırlanan projenin uygulamaya geçirileceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Biz İnşaat Mühendislerinin beklentisi daha büyük risklere sebep olmadan ve bazı hataların üzeri örtülmeden kalıcı çözümlerin bir an önce bulunması ve hayata geçirilmesidir.

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak hayırsever vatandaşların katkıları ile inşa edilen ve vatandaşlarımıza uzun yıllar hizmet edecek Allı Cami’nin en doğru şekilde inşa edilmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz dediler


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.