Koncuk,Denizli'de Sert Mesajlar Verdi

Koncuk,Denizli'de Sert Mesajlar Verdi

Türkiye Kamu Sen Genişletilmiş İstişare toplantısına katılmak üzere Denizli'ye Gelen Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Koncuk sert mesajlar verdi.

A+A-

Denizli Türkiye Kamu Sen Temsilciliğinin düzenlediği Ege Bölgesi Genişletilmiş istişare toplantısı Denizli'de gerçekleşti.İstişare toplantısına katılan Genel Başkan ile birlikte Konfederasyona bağlı sendikaların Genel Başkanları da eşlik etti.

Yemekli olarak düzenlenen toplantıya Denizli'de Türkiye Kamu Sen'e bağlı bütün il temsilcileri,ilçe tensilcileri ve sendikalara bağlı üyeler katıldı.Yaklaşın Bin kişinin katıldığı istişare toplantısını Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu'nun açılış konuşmasından önce Şehitlerimiz için saygı duruşu,İstiklal Marşımız okunduktan sonra Kur'an-ı Kerim okundu.

İl temsilcisi Rayif Kurşonoğlu yaptığı konuşmada;Yenikapı ruhu ne yazık ki hala denizli'ye gelmedi.Üyelerimiz hala büyük sıkıntı içinde.Bu durumun bir an önce giderilmesini istiyoruz dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye alkışlar içinde gelen Genel Başkan Koncuk,önce gazetecilerin asgari ücret ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilciliği'nin düzenlediği istişare toplantısında konuşan Genel Başkan İsmail Koncuk: "Bugün sendikacılık dünden daha önemli hale gelmiştir. Şu son dört aylık OHAL uygulamaları göstermiştir ki, devlet memurunun iş güvencesi, onun en hayati kazanımıdır. Eğer Hükümet 2003 yılından beri kafasına koyduğunu gerçekleştirir, yani devlet memurluğu kavramını kaldırır, iş güvencesiz bir çalışan modelini ihdas ederse tüm memurlarımız sürekli OHAL durumunu yaşayacaktır. Bunun önündeki tek engel ise sağlam bir sendikal mücadaledir. Tabii ki bu noktada da kamu çalışanlarının sendikal tercihleri önem kazanmaktadır. Eğer meslektaşlarımız, sarı sendikacılığa prim vermeye devam ederse en önemli kazanımımızı yani devlet memuru olma vasfımızı koruyamayız. Tüm memurlarımızı adam gibi duruşa, ahlaklı ve mücadeleleci sendikacılığa yani Türkiye Kamu-Sen'e destek vermeye davet ediyorum."

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilciliğinin düzenlediği toplantıya konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ile katılan İsmail Koncuk, yaptığı konuşmada, son derece önemli bir faaliyet olan sendikacılığın bugün dünden önemli hale geldiğini, yarın daha önemli hale geleceğini, yarınlarda daha iyi sendika anlayışının hakim olması için çalıştıklarını belirtti.

Asgari ücret görüşmelerinin başladığını hatırlatan Koncuk, 1 Kasım genel seçimleri öncesinde hem muhalefet partilerinin hem iktidarın asgari ücretin arttırılması ile ilgili taahhütlerinin bulunduğunu söyledi.

Geçinebilmek için bin 300 liranın yeterli olmadığını vurgulayan Koncuk, şöyle konuştu:

"Her ne kadar asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi sözü yerine getirilmiş de daha önce 6 ayda bir asgari ücret arttırılırken bir yıldır artırılmadı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun rakamlarına göre ortalama ev kirası 734 lira. Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi'nin yapmış olduğu ve yarın açıklayacağımız çalışmada, 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcaması bin 795 lira 17 kuruş. Kirayı 734 lira, 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcamasını bin 795 lira 17 kuruş hesap ederek üst üste koyduğumuzda yaklaşık 2 bin 500 lira yapar. Ulaşım, ısınma, haberleşme, giyim, eğitim ihtiyaçları, sağlık ihtiyaçları, bunları saymıyorum. Asgari Ücret Tespit Komisyonundan nasıl bir zam geleceğini hepimiz bekliyoruz. Sadece iki kalem, gıda ve kira harcaması 2 bin 500 lira yapıyorsa, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu gerçekten hareketle bir zam öngörmesi vicdanen şarttır."

- Emeklilere promosyon konusu

Emeklilere promosyon çalışmalarına değinen Koncuk, "1 milyon 800 bin kamu çalışanı emeklisi var, bu aylarda sayı biraz daha arttı. Tahmin ediyorum 1 milyon 900 bine çıkmıştır. İşçi emeklilerini de saydığımızda 10 milyonu bulan bir emekli kitlesi var. Çalışma Bakanlığı aylardır hatta yıllardır emeklilere promosyon konusunda çalışma yaptığını açıklıyor. İşin garibi bu çalışmanın hiçbir tarafında sendikalar yok, emeklerin sahibi yok artık bu ülkede." dedi.

Emeklilerin sendika üyesi olma haklarının da bulunmadığını söyleyen Koncuk, şöyle devam etti:

"Kim savunacak emeklilerin hakkını? Biz savunmak istiyoruz, biz o pazarlık içinde olmak istiyoruz. Burada bankaları sıkıştırmak lazım, havadan sudan her şeyden para kazanan bankaların bu 10 milyonluk emekli kitlesinin maaşını vermekten dolayı bir bedel ödemesi mecburiyettir. Hükümet ne yapacak ne edecek bunu başaracak. "

Emeklilerin düzenli maaşının, harcamasının ve borcunun bulunduğuna dikkati çeken İsmail Koncuk, promosyon konusunun bankalar arası bir rekabet haline gelmesi gerektiğini savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu konuda hesap vermesi gerektiğini de iddia eden Koncuk, "Emeklilere promosyon konusu da halen çözülmemiştir, yılan hikayesine dönmüş bir durumdur." diye konuştu.

KANTARIN TOPUZU KAÇMIŞTIR...

15 Temmuz FETÖ İhanetini de değerlendiren Koncuk;Kantarın topuzu kaçmıştır.Kurunun yanında yaş ta ne yazık ki yanmaktadır.Devletimiz bu ayırımı iyi yapmak zorundadır.Suçlu ile suçsuzu ayırmalıdır.Biz dün ne dediysek bugün de aynı şeyi söylüyoruz,yarın da aynı şeyi söylemeye devam edeceğiz.Yani haklının yanında güçsüzün mazlumun  yanında yer almaya devam edeceğiz.

FOTOĞRAFLARI FACEBOOK SAYFAMIZDAN  ALABİLİRSİNİZ

https://www.facebook.com/Akishaber

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.