KPSS'de iki soru iptal edildi! İşte o sorular

KPSS'de iki soru iptal edildi! İşte o sorular

ÖSYM, KPSS'deki 2 sorunun iptaline karar verdi.

A+A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22-29 Mayıs 2016'da 'Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri' ve 'Alan Bilgisi' üzerinden gerçekleştirilen KPSS sınav sonuçları 16.30'da açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, KPSS'de iki sorunun iptaline karar verdi. Peki KPSS'de hangi sorular iptal edildi? İşte detaylar...

KPSS'DE HANGİ SORULAR İPTAL EDİLDİ?

2016-KPSS lisans genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimlerine ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. sorunun iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu.

İptal edilen soruların, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

KPSS LİSANS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 - 29 Mayıs tarihlerinde 'Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri' ve 'Alan Bilgisi' üzerinden gerçekleştirilen KPSS sınav sonuçları 16.30'da açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler.

KPSS (ÖABT) NE ZAMAN?

17-31 Mart 2016 tarihleri arasında başvurusu alınan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavına sayılı günler kaldı. KPSS için binlerce aday hazırlık içinde. 2016 KPSS (ÖABT) sınavı 24 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları ise 11 Ağustos'ta ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.