Maaş sınırı geliyor

Maaş sınırı geliyor

2011’de çıkarılan 666 sayılı KHK ile üst kurulların başkan ve üyeleri ile murakıp ve uzman unvanlı meslek personeline maaş sınırı getirildi.

A+A-

Düzenleyici ve denetleyici kurullarda görev yapan üyeler ile murakıp ve uzmanlar yeniden 666 sayılı “eşit işe eşit ücret” öngören kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamına alınacak. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) son 6 ayda verdiği 3 ayrı iptal kararıyla söz konusu KHK kapsamının dışına çıkan üst kurulların başkan ve üyeleri ile personeli için yeni bir yasal düzenlemeye gidiliyor. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda konuyla ilgili bir madde eklendi. 2011’de çıkarılan 666 sayılı KHK ile üst kurulların başkan ve üyeleri ile murakıp ve uzman unvanlı meslek personeline maaş sınırı getirildi. Bu sınırlama, 666 sayılı KHK’nin yürürlüğe girdiği 11 Ekim 2011’den sonra işe başlayanlar için uygulanacak. Daha önce göreve başlamış olanlar ise bu sınırlamaya tabi değil. Bu durum nedeniyle peş peşe iptal davaları açıldı. AYM üç ayrı iptal kararı verdi. Şimdi önergeyle, KHK’deki hüküm tekrar AYM’nin iptal kararından önceki haline getirildi.

MAAŞ ARTTIYSA YENİDEN İNDİRİLECEK

Düzenleme hakkında bilgi veren Maliye Bakanlığı yetkilileri, AYM’nin iptal kararlarının ardından üst kurullarda eğer maaş artışı yapılmışsa, bu maaşların eski haline getirilmesi gerektiğini belirttiler. Yetkililer, “AYM kararından sonra maaşlarda artış yapılmışsa, Meclis’teki torba yasa yürürlüğe girdiği tarihte maaşların tekrardan 666 sayılı KHK’deki düzeye indirilmesi gerekiyor” dedi. (Habertürk)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.