Ahmet Özcan

Ahmet Özcan

Akishaber / İmtiyaz sahibi
Yazarın Tüm Yazıları >

Demokrasi Nöbetlerinde Cemaat Savaşları!

A+A-

15 Temmuz'da ülkemizin yaşadığı felaketin izleri sürerken ve hala tehlikenin tamamen bertaraf edilmediği bu günlerde meydanlarda başka başka olaylar hadiseler oluşmaya başlandı.


Ülkemizin bir çok yerinde hatta bütün illerimizde ilçelerimizde ''Demokrasi Nöbetleri'' yapılıyor.Denizli Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde de Çınar Meydanında ve bütün ilçelerde toplanan ve her akşam alanları dolduran binlerce vatandaşı tedirgin eden bir çok  olaya şahit olduk.
Vatandaşı tedirgin eden en önemli olay ise, alanlara gelen değişik değişik cemaat mensupları ve gruplar.Tek tip elbiseler giyerek dikkat çekmeye çalışıyorlar.Bu gruplar alanlarda vatandaşı tedirgin ediyor.Yüksek sesle zikir çekmeler,ilahi okumalar ve beddua etmeleri alanda olan vatandaşları korkutuyor.

Demokrasi nöbetine diye gelen sözüm ona bu gruplar alanlarda olan vatandaşa destek değil  alanları şov yerine çeviriyorlar.Alanlarda bile zikir yaptıklarını söyleyerek kendilerini ayrıcalıklı sayıyorlar.Demokrasi Nöbeti alanında kurulan platformda konuşmak isteyen bu cemaat mensupları hem alanın güvenliğinden sorumlu olanları zor durumda bırakıyorlar hem de düzeni ciddi anlamda bozuyorlar.

Alanlara gelen bu kendilerine dini cemaat,tarikat,vakıf adı altında alanlarda sadece şov yaptıklarını dile getiren vatandaşlar ve özellikle kadınlar ve çocuklar korktuklarını dile getirdiler.

''Benin bedduam senin bedduanı döver'' En iyi biz beddua ederiz'' diye yarış haline getirmişler.Alanlarda adeta cemaatler savaşı yaşanıyor.Yağmurdan kaçarken doluya mı tutuluyoruz acaba diye dile getiren vatandaşlar çoğunlukta.

Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde stantlar açan ve oldukları yerde bazen de belediyenin giriş merdivenlerinde bile dua etmek,darbecilere beddua etmek  isteyen cemaat mensupları platformda mikrofonu kapma yarışında.

Kendilerine engel olmaya çalışan görevlilerin uyarılarına bile kulak asmayan bu gruplar toplu halde, kadın çoluk çocuk demeden insanların arasına dalarak yer kapmaya çalışıyorlar.Alanda yaptığımız kısa bir gözlemden çıkardıklarımız bu kadarı ile sınırlı değil.Bir çok olumsuz hadisede yaşanıyor.Emniyetin alan çevresinde aldığı güvenlik önlemlerinin dışında alanda polisin olmaması da zaafiyet oluşturuyor.Bizden söylemesi.Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım...
Bu yazı toplam 3075 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.