Sakin ÖNER

Sakin ÖNER

Eğitimci
Yazarın Tüm Yazıları >

Orduyu İtibarsızlaştırmak...

A+A-

ORDUYU İTİBARSIZLAŞTIRMAK GÜVENLİĞİMİZİ ÇÖKERTİR

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine, Gülen’in sivil ve askeri bürokrasideki bütün kadroları ile finans kaynağı olduğu düşünülen kişi, kurum ve kuruluşlar tasfiye edilmektedir. Çok geniş kapsamlı yürütülen bu tasfiye hareketi sırasında, kurunun yanından yaşın da yanacağı, cemaatle ilgisi olmayan kişilerin de bu süreçte harcanması, kamuoyunun yaygın bir endişesidir. Şu anda, Ergenekon ve Balyoz davaları sırasında uydurma belgelerle ordunun Atatürkçü ve milliyetçi komutanlarını, siyasi iktidar desteğinde hapse attırarak ordudan uzaklaştırıp bulundukları rütbelere terfi eden darbeciler ve onlarla bağlantılı olanlar, aynı siyasi iktidar eliyle tasfiye ediliyor.

Siyasi iktidarın bu darbeyi bahane ederek, ordunun sosyal statüsünü aşağı çekmek, orduyu itibarsızlıklaştırmak konusunda attığı adımları, ülkemizin geleceği açısından oldukça riskli görüyorum. Türkiye gibi stratejik konuma sahip ülkelerde ordu, en önemli kurumdur. Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk milletinin bağrından doğan Türk ordusu kurmuştur. O yüzden Genelkurmay Başkanlığını Cumhurbaşkanına, Kuvvet Komutanlıklarını Milli Savunma Bakanlığına, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarını İçişleri Bakanlığına bağlamak, ordumuzun bütünlüğünü bozarak gücünü zayıflatır. Sivilleştirme adı altında 1840’lı yıllarda kurulan askeri liselerin ve harp akademilerinin kapatılması, kurumsal kültürü, silah arkadaşlığı mefhumunu ve askerlik ruhunu öldürür. Bir güç zehirlenmesi ile kafamızın arka planındakileri hayata geçirmeye çalışırsak, 15 Temmuz sonrasında oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunu öldürürüz.

Türkiye bugünlere Atatürkçü geçinerek dindar halkı dışlayan ve küçümseyen devrim yobazları ile Atatürk'ü din düşmanı göstererek Atatürk düşmanlığı yapan dinci yobazlar yüzünden geldi. 15 Temmuz’u yapan darbeciler, devletin ülkenin yoksul ailelerinin zeki çocuklarına sosyal devlet anlayışıyla sahip çıkamaması sonucu, cemaatin kucağına düştüler. Bundan sonra yapılacak olan, ülkemizin insan kaynaklarını hovardaca harcamak değil, onlara milli ve modern eğitim imkanlarını sağlamaktır. Ayrıca toplumdaki kutuplaşmayı ortadan kaldırmak ve milli birliği sağlamak için; muhafazakarlıkla çağdaşlığı, dindarlıkla laikliği, Türkiye Cumhuriyeti ile Osmanlıyı, Atatürk ile padişahları, ulusallıkla evrenselliği, kısacası milletin, devletin ve insanlığın ortak değerlerinin birlikteliğini sağlamaktır.

15 Temmuzda her görüşte vatandaşımızın hem darbecilere ve hem siyasilere verdiği mesaj şudur: Biz demokrasiden ve parlamenter sistemden yanayız. Bunun için, iktidarın da, muhalefetin de bu durumu iyi değerlendirip, demokratik hayata ve parlamenter sisteme layık bir çalışma ile milletin kalkınmasına, birlik ve beraberliğinin güçlenmesine katkıda bulunmaları gerekir.

Bu yazı toplam 3402 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.