Merkezefendi’nin projesi hükümet politikası oldu

Merkezefendi’nin projesi hükümet politikası oldu

Merkezefendi Belediyesi’nin obeziteyle mücadele kapsamında 5 bin çocuğa bisiklet projesi, Sağlık Bakanlığı’nın sağlıklı beslenme ve hareketli hayat projesiyle adeta örtüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu da seçim beyannamesinde bu projeye yer verdi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıklı beslenme ve hareketli hayat projesi kapsamında okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla beden eğitimi derslerinde bisiklet kullanımının teşvik edilmesine yönelik bisiklet dağıtımı sürüyor.

Diğer taraftan da, Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. 1 Kasım için özel bir ekip tarafından hazırlanan beyanname, 12 başlıktan oluşuyor. Beyannamede ekonomik vaatler ve gençlere ilişkin projeler dikkat çekiyor. Beyannamede ayrıca obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam için 1 milyon bisiklet dağıtımı başlıkları dikkat çekiyor.

Merkezefendi her yıl 5 bin bisiklet dağıtacak

Hükümetin obeziteyle mücadelesi, Merkezefendi Belediyesi’nin geliştirdiği 5 bin çocuğa bisiklet kampanyasıyla adeta örtüşüyor. Bu yıl ilk kez 5’den 6. Sınıfa geçen öğrencilere bisiklet veren Merkezefendi Belediyesi, önümüzdeki her yıl 5 bin bisiklet dağıtarak projesini yürütecek. Merkezefendi Belediyesi olarak teknik projelerin yanında sosyal projelere de büyük önem verdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, toplumun ortak sorunlarına çare bulmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolarlardan 11 bin dolarlara ulaştığını da söyleyen Başkan Subaşıoğlu, “ Halkımızın ekonomik gücünün iyileşmesi, yanında da bir takım sorunları da getiriyor. Örneğin obezite bu sorunların başında yer alıyor. Sosyal belediyeciliğin şartı gereği bizim halkımızın sorunlarına çare bulmamız gerekiyor. Obeziteyle mücadele kapsamında da 5 bin çocuğumuza bisiklet dağıttık. Bakanlığımızın ve hükümetimizin aynı doğrultuda çalışması ne kadar doğru adım attığımızı ortaya koyuyor. Sağlıklı nesiller için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.