Merkezefendi Zabıta Ekipleri Ramazanda göz açtırmayacak

Merkezefendi Zabıta Ekipleri Ramazanda göz açtırmayacak

Merkezefendi Belediyesi Zabıta Ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda üreticilerine yönelik denetimlerini sıklaştıracak, insan sağlığına uygun olmayan gıdaların satışına izin verilmeyecek. Halk sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacak .  

A+A-

Merkezefendi Belediyesi Zabıta Ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda imalathanelerine yönelik denetimlerini sıklaştıracak. İlçe genelindeki pastane ve ekmek fırınlarına yönelik yapılacak denetimlerde, işyeri genel temizliği, çalışanların sağlık muayene kartları, ekmek gramajları ve fiyat tarife listesi kontrolleri gerçekleştirilecek. Denetimler sırasında sağlık koşullarına uygun üretim yapmayan işletmelere ceza işlemi uygulanırken; yetkililer, çalışmaların Ramazan ayı boyunca yoğun bir şekilde devam edeceğini belirttiler.

Zabıta Müdürlüğü’nün yapacağı denetimlerle ilişkin bilgi veren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Yıl içerisinde periyodik olarak devam eden denetimlerimizi, Ramazan münasebetiyle sıklaştıracağız. Ramazan ayı boyunca fırın, pasta ve tatlı imalathaneleri, şarküteri ve marketlere yönelik kontrollerimiz devam edecek. Denetimlerimizde, öncelikle insan sağlığını tehdit eden unsurlara dikkat ediyoruz. Ayrıca üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarını da kontrol ederek, belirlenen kurallara uyulup uyulmadığına bakıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.