MHP Antalya'da ihraç depremi!

MHP Antalya'da ihraç depremi!

Genel Merkez'in parti içindeki kıyımı devam ediyor... Aralarında Antalya il başkanı, ilçe başkanı ve belediye meclis üyesinin de bulunduğu 4 kişi partiden ihraç edildi.

A+A-

MHP Antalya eski il başkanı Ali Adnan Kaya, MHP Elmalı Belediye Meclis üyesi ve eski ilçe başkanlarından Ahmet Fatih Kaplan, eski ilçe ve ocak başkanı Ahmet Aydın ve Kerim Köken’in partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanlığı,  Ali Adnan Kaya, Ahmet Aydın, Ahmet Fatih Kaplan ve Kerim Köken'in parti tüzüğüne uygun olmayan davranışlarından dolayı oybirliğiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti. Antalya MHP il teşkilatının il disiplin kurulu olmadığı için genel merkezin onayı ile disiplin ve ihraç işlemlerini MHP Konya il disiplin kurulu yürütecek. Ayrıca dört isimden 15 gün içinde savunma yapmaları istendi.

Ali Adnan Kaya, Ahmet Fatih Kaplan, Ahmet Aydın ve Kerim Köken’in disipline sevk edilmelerinin nedeni ise eski il başkanı Adnan Kaya’nın gazete ve sosyal medyadaki paylaşımları, Ahmet Fatih Kaplan, Ahmet Aydın ve Kerim Köken’in ise ilçe yönetiminin görev devri sırasındaki hal ve hareketlerini içeren Necmettin Gökkaya’nın raporu, doğrultusunda disipline gönderildiği açıklandı.

İSTİFA ETTİ

MHP Elmalı Belediye Meclis üyesi ve eski ilçe başkanlarından Ahmet Fatih Kaplan disipline verildiği öğrendikten sonra partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kaplan yaptığı açıklamada, "Değerli dostlar; şimdiye kadar gerek ilçe başkanlığım döneminde gerekse Meclis üyeliğimde sizlerin desteğini hep yanımda hissettim bende sizlerin başını yere eğdirmediğimi düşünüyorum. Maddi ve manevi desteğimi verdiğim ve her zaman vermeye devam edeceğim (mevcut genel merkez yönetimi, il yönetimi ve ilçe yönetimi hariç). Şimdiye kadar parti içerisinde bulunmayan ve başka partilere oy toplayan, Rahmetli Başbuğum'un ismini taşıyan (Alparslan Türkeş bulvarı) kaldırırken kılı kıpırdamayan insanlar beni disiplin kuruluna sevk etmişlerdir. Dün Konya MHP il disiplin kurulundan savunmam istenmiştir. Ancak bu arkadaşların bilmediği bir konu var ÜLKÜCÜ savunma yapmaz gereğini yapar. Biz de savunma yapmadık gereğini yaptık." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.