MHP'li Vekil:Erdoğan'sız Türkiye İstiyorlar

MHP'li Vekil:Erdoğan'sız Türkiye İstiyorlar

Çorum'da, AKP'lilerle "15 Temmuz'dan 16 Nisan'a" konulu konferansa katılan MHP Osmaniye milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, "Erdoğansız bir Türkiye'de yeniden FETÖ'yü canlandırmak isteyenler var" dedi.

A+A-

Çorum Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa AKP Çorum milltvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AKP Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve davetliler katıldı.

Konferansa katılan isimlerden MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, "Bahçeli'siz bir MHP, Erdoğansız bir Türkiye'de yeniden FETÖ'yü canlandırmak isteyenler, PKK ile yeniden el sıkışarak çok kültürlü demokratik cumhuriyet kurmak isteyenler ve dahi Turan coğrafyası yakın coğrafya Suriye Türklüğü bir tarafa bunları rüyasında bile görmek istemeyenler Türk siyasetinde yeniden sözcümü olacaklar. Buna müsademi edeceğiz" dedi. 

Ersoy, CHP'nde bir grup zihniyetin Türkiye'nin başını kaldırmasını istemediğini belirterek, "Tarihi coğrafyamızın bize verdiği sorumluluk ve büyük Türk milleti ailesi ne zaman devleti milleti bütünleşmişse, ne zaman millet devleti tesis etmişse ne zaman milletin devleti olmuşsa bir medeniyet üretmiş. Bu Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyetle nemalanıp buralara gelmiş. Cumhuriyetin içerisindeki odaklarda dar ölçekli bir Anadolu coğrafyasına 782 bin kilometreye sonraki Misak-ı Milli ile daraltmak istemiş. Başımızı kaldırıp Balkanlara, Suriye'ye, Musul'a, Kerkürk'e Turan coğrafyasına bizi baktırmamışlar. Hatta bugün Cumhuriyet Halk Partisinin içerisinde öyle bir zihniyet var ki istisna bir kısım arkadaşları dışarıda tutmak lazım. Türkiye cumhuriyeti devleti içinde büzülsün başını dışarıya kaldırmasın. El Bab'ta ne işi var. Suriye'de ne işi var. Turan'dan bahsedersen tüyleri diken diken oluyor.

Ben tarihi coğrafyamın üzerinde var olan ruhları temsil ediyorsam devlet politikamı da buna uygun belirlemek zorundayım. Devlet politikamı belirlerken de o coğrafyalarda emelleri olanların benim kutup başı olmama müsaade etmemelerinden doğal bişey olamaz. Benim kutup başı olmamam için FETÖ'yü de kalkıştırır. PKK'yı da kaldırır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.