Mücadelemiz MHP'nin iktidarı ile taçlanacak!

Mücadelemiz MHP'nin iktidarı ile taçlanacak!

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda coşkulu onbinlere hitap eden MHP Genel Başkan adayı Akşener kurultay sonrasında Türkiye'yi Milliyetçi Hareketli günlerin beklediğini söyleyip iktidar sözü verdi.

A+A-

YENİÇAĞ/ İzmir / Hanife AÇIKALIN

MHP olağanüstü tüzük kurultayı için geri sayım sürerken yurt gezilerine ara vermeden devam eden Genel başkan adayı Meral Akşener, İzmir'de beklenenin de çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştı. İzmir'in en önemli miting alanı olan Gündoğdu Meydanı'nı dolduran onbinlere seslenen Meral Akşener, "1 Kasım'daki seçim bozgununu kabul etseydiniz şimdi burada olmazdınız. Bu meydanı doldurduğunuza göre sizin de itirazınız  var. Merak etmeyin, sizler adına başlattığımız bu kutlu yürüyüş MHP'nin iktidarıyla taçlanacak" dedi.

'Başbakan Meral'

Akşener'in İzmir Gündoğdu mitingi için günler öncesinden hazırlıklar yapan tertip komitesi meydanı gelin gibi süsleyip MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "partimizin amblemlerinin kullanılmasına izin vermeyeceğiz" genelgesine rağmen üç hilalli bayraklarla donattı. İzmir'in anacadde ve meydanlarına da 3 bine yakın Meral Akşener pankart ve panosu yerleştirildi. Miting öncesi yapılan hazırlık ve çalışmalarla tam bir Meral Akşener fırtınasının estirildiği İzmir'de vatandaşların da  Gündoğdu Meydanı'nındaki mitinge ilgisi büyük oldu. "Başbakan Meral" sloganlarının çınlattığı meydan tarihi bir toplantıya sahne oldu. Mitingin açış konuşması için kürsüye çıkan İzmir eski İl Başkanı Müsavvat Dervişoğlu, "Sizlerdeki bu bayrak sevgisi ve coşkuyu gördükten sonra konuşmam gerekmez" dedi. Dervişoğlu daha sonra olağanüstü tüzük kurultayına imzalarıyla destek veren Üst Kurul Üyelerini, "İşte bu mücadelenin İzmirli kahramanları" diye tek tek ismen kürsüye davet etti. Mustafa Yıldızdoğan'ın seslendiği, "Harekete Geçmek Lazım" şarkısıyla coşan vatandaşların alkışları arasında konuşma yapacağı platforrma çıkan Meral Akşener, "Senelerdir biz bu şarkıyı çalar, dinler, heyecanlanır ama bir türlü harekete geçemezdik. Harekete geçtik, artık kimse Milliyetçi Hareket'in önünde duramaz. Bugün burada Hareket'e geçmiş milli irade var. Türkiye Hareketli günlere hazır olsun" diye sözlerine başladı.

 

1 Kasım seçim sonuçlarını tartışıp hataları bulmak için yapılan meşveret taleplerine MHP Genel Merkezi tarafından kulak tıkandığını hatırlatan Akşener sözlerini şöyle sürdürü:

Bu taleplere kulaklarını tıkayanların bugün itibari ile anlamak zorunda kaldıkları o değişimin iradesi bugün bu meydandadır. Bu iradeden kaçamayacaksınız. Odalarında oturup, kapılarını kapatıp sandalyelerinden kalkmayanlar o koltuktan odalardan kalkın. Çıkın dışarı ayakkabı eskitmeye başlayın. Siz eskitmezseniz, millet sizi eskitir. Görün bu Gündoğdu Meydanı'nı, ülkücü iradeye kulak verin. Bu sese kulak vermezseniz, ülkücünün sesine kulak vermezseniz ne yaparsanız yapın 15 Mayıs'ta o kongre olacak inşallah. 15 Mayıs'ta kongremizin o demokrasi şölenimizin önüne geçemeyecekler. Bu kongre olacak ve başarılacak yeni yolda birlikte beraber sizi dinleyerek, isteklerinizi görerek, taleplerinizi hayata geçirerek yeni yönetim, anlayış ve zihniyet hayata geçirilecek"

MHP Genel Merkezi'nin kendilerini koltuk meraklısı olmakla suçladığını hatırlatan Akşener şöyle konuştu:

"Evet koltuk meraklısıyız. Niye meraklısıyız sordunuz mu? Çünkü biz yamultulmuş dış politikayı, Türkiye'nin itibarının iki paralık edildiği dış politikayı düzeltmek için koltuk meraklısıyız. Ekonomiyi rantiyenin eline veren, istihdamı ortadan kaldıran, sıcak parayla iş gören, gençleri umutsuzluğa ve yılgınlığa iten, haksız kazancın önde olduğu, haklı rekabetin ortadan kalktığı, 'senden mi benden mi' diye vatandaşların ayrıldığı, yatırımın hiç olmadığı, bütün sistemin bulunan sıcak para ile döndürüldüğü bir ekonomik düzenin yamultulduğuna inandığımız için, bu ekonomiyi düzeltmek için koltuk sevdalısıyız. Türk milliyetçiliği gözüyle bakan, yıllık yüzde 6-7 büyümeyi sağlayıp bu büyümeyi de adaletli biçimde milletimizin aziz fertlerine dağıtan bir ekonomik modeli ortaya koymak ve ülkemizi güçlü ekonomisiyle bölgesinin lider ülkesi haline getirmek için koltuk meraklısıyız."

Akşener, 15 Mayıs'ta yapılacak kurultaya partilileri davet etti. Bir kongrenin nasıl yapılacağını dosta düşmana göstereceklerini ifade eden Meral Akşener, "Ülkücüler nasıl bir kongre yapabilirmiş hep beraber göstereceğiz inşallah. Ders alacaklar, örnek alacaklar. Ülkücülerin, Türk milliyetçilerinin demokrasiye olan bağlılıklarını herkes görecek." dedi.

 

Adnan Menderes Havaalanı böyle bir karşılama görmedi

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener yurt gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Dün saat 12:20'de Adnan Menderes Havaalanı'na inen Akşener, İzmirli partililer tarafından bir Başbakan gibi karşılandı. Adnan Menderes Havaalanı Akşener'in gelişi sırasında tarihi bir karşılamaya sahne oldu. İzmir Tertip Komitesi Üyesi Serap Özöktem tarafından Akşener'e bir buket çiçek takdim edildi. Akşener, kendisini karşılayan tertip komitesi üyeleriyle tek tek tokatlaştıktan sonra beraberindekilerle birlikte havaalanı yolcu salonundan dışarı çıktı. Karşılamada olağanüstü kurultay için imza veren 30 Üst Kurul Delegesi'nin tamamı da Akşener'i yalnız bırakmadı. Havaalanı terminal binası önünde bekleyen coşkulu kalabalığın "Başbakan Meral" sloganları ve sevgi gösterileriyle karşılanan Meral Akşener, onları bozkurt selamıyla selamladı. Bu sırada vatandaşların, yüzlerce kamera ve cep telefonu ile bu anı fotoğraflama yarışı ilginç bir görüntü oluşturdu. Meral Akşener, kalabalıktan gelen talep üzerine eliyle bozkurt yapıp bir süre daha hava da sallayarak çekemeyenlerin de çekmesi için imkan sağladı. Havaalanında bir karşılama programı olmamasına rağmen buraya kadar geldikleri için kendini karşılayan coşkulu gruba teşekkür eden Meral Akşener daha sonra aracına binerek İzmir şehir merkezine hareket etti. İzmir trafiğini olumsuz etkilememek için tertip komitesince daha önceden araç konvoyu yapılmaması kararlaştırılmasına rağmen havaalanına Akşener'i karşılamaya gelenlerin İzmir'e dönüşünde kendiliğinden yüzlerce araçlık bir araç konvoyu oluştu. Bu konvoyun eşliğinde şehir merkezine gelen Meral Akşener ve  beraberindekiler Swiss Otel'e geçti. Akşener bir süre dinlendikten sonra otelde İzmir'in Üst Kurul Delegeleri ve kanaat önderleriyle basına kapalı toplantıda bir araya gelip istişarede bulundu. Toplantıda kongre sürecinde gelinen aşama hakkında bilgi veren Akşener'in Üst Kurul Delegeleriyle görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

 

Delege desteği arttıkça artıyor

İzmir'in 56 Üst Kurul Delegesi'nden 30'u olağanüstü tüzük kurultayının toplanması için sürecin ilk günlerinde imza vermişti. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin "kurultay yapılsın" kararına  Genel Merkez'in direnip konuyu Yargıtay'a taşıması ardından da yerel mahkemelerden kurultayı engellemek için kararlar çıkarması İzmir Üst Kurul Delegelerinin de tepkisine yol açtı. bu gelişmeler sonrasında imza vermemiş bir kısım Üst Kurul Delegesi'nin de katılımıyla olağanüstü tüzük kurultayına destek veren delege sayısının 50'ye yaklaştığı ifade edildi. Olağanüstü tüzük kurultayının derhal toplanmasını isteyen İzmir Üst Kurul Delegelerinden bazılarının görüşleri şöyle

 

Murat Taşer (İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Üst Kurul Delegesi):

 "Türk siyaseti iki kutuplu seçime odaklanmış durumda. Alternatife izin verilmiyor. Meral Akşener ile birlikte bu alternatife kavuşacak. Bundan sadece MHP değil Türkiye de etkilenecek. AKP'nin Anadolu'daki emanet oylarını, Trakya, Çanakkale ve İzmir'den de CHP ve diğer partilerin emanet oylarını da Meral hanım alacak."

 

Ülkü Doğan (Balçova İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi): 

"İzmir'in CHP'li bir yer olduğunu düşünmüyorum. İzmir Cumhuriyet'e, Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlı bir ildir. Biz de Atatürk ve Cumhuriyete bağlı bir partiyiz. Tam olarak da İzmir'in istediği partiyiz. Bu özellikler ön plana çıkarılırsa Meral Hanım gibi oy potansiyeli olan bir adayın İzmir'i MHP'nin kalesi yapmaması imkansız. AKP'ye muhalefet yapan bir parti olmadığı için oylar CHP'ye gidiyordu."

 

Hasan Hüseyin Akgül (Urla İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi):

"Değişimden sonra İzmir MHP'li olacak ve öyle kalacak. Atatürk portresinin arkasına saklanmışlar. Biz o portrenin arkasındaki gerçek yüzleri ortaya çıkaracağız. İzmir'in aradığı kan MHP'dedir. Atatürk'ü savunan tek parti biziz. İzmir bunun farkına varacak ve hep MHP'li kalacak."

 

Levent Görür (Selçuk İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi):

"İzmir CHP ile AKP arasına sıkışmış durumda. Biz Atatürkçü bir il'iz. Aynı zamanda dindarız ama dini istismar etmiyoruz. İzmir'i iki partiden de kurtarıp MHP'nin kalesi haline getireceğiz. İzmir'in ve Türkiye'nin milliyetçi kadrolara ihtiyacı var."

YENİÇAĞ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.