Muhammed Ali Cuma günü uğurlanacak

Muhammed Ali Cuma günü uğurlanacak

Dünya tarihinin en büyük sporcularından biri olan boksör Muhammed Ali’nin cenazesi doğum yeri Luisville’de, cuma günü toprağa verilecek. ABD eski başkanı Bill Clinton törende konuşma yapacak.

A+A-

ABD’de önceki gün hayatını kaybeden boks efsanesi Muhammed Ali’nin Cuma günü toprağa verileceği açıklandı. Yalnızca boks ringlerindeki başarıları ile değil insan hakları, siyasi konulardaki duruşu ve savaş karşıtı söylemleri ile de efsane olan Ali, 1942’de dünyaya geldiği Luisville’de toprağa verilecek. Ailesi, törene tüm dünyadan Muhammed Ali’ye veda etmek isteyen herkesin davetli olduğunu duyurdu. Uzun süredir Parkinson hastalığı ile mücadele eden 74 yaşındaki Efsane boksörün ölüm nedeni ise  “tanımlanamayan doğal nedenlere bağlı septik şok” olarak açıklandı. 

CLİNTON KONUŞMA YAPACAK

Muhammed Ali, 22 yaşında ilk dünya şampiyonluğunu kazandıktan sonra Müslüman olarak, “kölelik ismim” dediği adını Cassius Marcellus’u değiştirmişti. Ali için düzenlenecek törende eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın  bir konuşma yapacağı duyuruldu. Cenaze namazını bir imam kılacak. Ancak törene diğer din adamları da katılacak. Dünyanın önde gelen siyasileri de Ali için taziye mesajı yayınladı. 

DÜNYA MANŞETLERİNDE

ABD ve Avrupa’daki gazetelerin büyük kısmı Muhammed Ali’nin ölüm haberini birinci sayfalarından gördü. New York Time, “20. Yüzyılın ve Boksun Titanı Muhammed Ali, 74 Yaşında Vefat Etti” başlığı ile okuyucularına seslenirken, Alman Bild gazetesi, “Muhammed Ali öldü, sözleri daima yaşayacak” ifadelerini kullandı. Fransa, İsviçre, Hollanda ve İspanya’daki gazeteler de Ali’nin ölümüne geniş yer ayırırken, Müslüman kimliği ve ırkçı karşıtı tutumlarına özel olarak vurgu yaptı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.